Izvor: B92, 09.Okt.2022, 10:46
Kako se peče najukusnije pile? Premažite ovim meso i biće neverovatno sočno
Ako želite sočno mesi i kožicu da se lepi za prste, onda ga definitivno napravite na ovaj način.
Neće vam biti potrebno puno namirnica, a barbikju sos možete da zamenite i nekim sosom po vašem izboru. Kao prilog služite krompir ili povrće, a može da se jede i samo sa salatom.
Sastojci:
Priprema:
Piletu isecite nogice, pa presecite kod trtice kraj i višak kože.
Zatim presecite pile po dužini da dobijete 2 dela.
>> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << />
Osušite pile ubrusima i premažite puterom, spoljašnju i unutrašnju stranu, kao i ispod kožice.
Posolite i pobiberite sa obe strane i stavite na pleh obložen pek papirom.
Pecite na 220°C oko 35 minuta.
Zatim izvadite pile i premažite roštilj sosom (barbikju sos) i vratite u rernu na još 5 minuta.
Premažite pile još dva puta i posle svakog premaza vratite u rerni na po 5 mintua.
Pre služenja neka pile odmori 5-10 minuta.