Kako se peče najukusnije pile? Premažite ovim meso i biće neverovatno sočno

Izvor: B92, 09.Okt.2022, 10:46

Kako se peče najukusnije pile? Premažite ovim meso i biće neverovatno sočno

Ako želite sočno mesi i kožicu da se lepi za prste, onda ga definitivno napravite na ovaj način.

Neće vam biti potrebno puno namirnica, a barbikju sos možete da zamenite i nekim sosom po vašem izboru. Kao prilog služite krompir ili povrće, a može da se jede i samo sa salatom.

Sastojci:

Priprema:

Piletu isecite nogice, pa presecite kod trtice kraj i višak kože.

Zatim presecite pile po dužini da dobijete 2 dela.
>> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << />
Osušite pile ubrusima i premažite puterom, spoljašnju i unutrašnju stranu, kao i ispod kožice.

Posolite i pobiberite sa obe strane i stavite na pleh obložen pek papirom.

Pecite na 220°C oko 35 minuta.

Zatim izvadite pile i premažite roštilj sosom (barbikju sos) i vratite u rernu na još 5 minuta.

Premažite pile još dva puta i posle svakog premaza vratite u rerni na po 5 mintua.

Pre služenja neka pile odmori 5-10 minuta.

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.