KAŠIČICA ovog čarobnog napitka SMANJUJE holesterol, stres, jača imunitet i ublažava kašalj!

Izvor: SrbijaDanas.com, 05.Sep.2019, 19:56   (ažurirano 02.Apr.2020.)

KAŠIČICA ovog čarobnog napitka SMANJUJE holesterol, stres, jača imunitet i ublažava kašalj!

Od prirode najbolje

Osim što je odličan dodatak ishrani i kozmetici, med je bogat svojstvima koja imaju uticaja i na zdravlje. Uz njega ćete ojačati svoj imunitet, pamćenje, ukloniti višak kilograma i rešiti se stresa.

Ako ga koristite baš svaki dan, ali u umerenim količinama, pokazaće vam šta sve može učiniti za vaše telo.

Očistiće kožu

Med čisti, štiti i leči rane, a u nezi kože koristi se širom sveta. U njemu se nalaze >> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com << razni proteini, hidrogen i glukonska kiselina koje leče sitne ranice, ali i akne. Njegove aminokiseline obnavljaju tkivo i održavaju potkožna vlakna čvrstima. Osim toga, bogat je melatoninom koji naše telo otpušta tokom sna i koji pomaže koži da izgleda zdravije.

Pomaže detoksikaciji tela

Naše je telo svaki dan pod uticajem štetnih toksina koje unosimo hranom i pićem. No pri detoksikaciji nam može pomoći svakodnevno konzumiranje meda. On je pun flavonoida, prave riznice zdravlja, koji služe ublažavanju neravnoteže radikala, toksina, i antioksidanta u telu koji vodi oštećenju tkiva.

Poboljšava atletske sposobnosti

Med obiluje nutritivnim karbohidratima, vrhunskim gorivom koje obožavaju sportisti. Naime, ishrana bogata karbohidratima čini ih izdržljivijima i pojačava intenzitet vežbanja. Pritom im često pomažu i dodaci ishrani, međutim, med, koktel prirodnih šećera, prirodna im je alternativa.

Uklanja višak kilograma

Možda med sa svim svojim kalorijama zvuči kao neobičan način za skidanje kilograma, on zapravo puno pomaže. Studije su pokazale da konzumacija meda umesto proizvoda punih saharoze ima bolje učinke i rezultira nižom kilažom. Osim toga, tablete koje kontrolišu težinu pokazale su lošije rezultate u odnosu na med. Dakle, samo prirodno!

Pomaže pri mamurluku

Jedna je studija pokazala da med pomaže pri smanjivanju intoksikacije alkoholom i ubrzava proces njegovog uklanjanja iz krvnih sudova. Šećer iz meda preliven preko banane, kao odlično rešenje za mamurluk, brzo šalje glukozu u krv i pomaže vam da se vratite u normalu.

Medom do kvalitetnijeg sna

Jedna od najstarijih, a isprobanih metoda koja uspavljuje je konzumacija meda pre odlaska u krevet. Toplo mleko ili čaj od kamilice s nekoliko kašičica meda uzrokuje otpuštanje insulina koji pak u mozak šalje triptofan. On je pak zaslužan za otpuštanje serotonina koji postaje melatonin i reguliše ritam spavanja. Pravi domino efekt, ali ukratko – med će vam pomoći da brže zaspite.

Smanjuje anksioznost i nivo stresa

Baš zato što tako deluje na san, med će smanjiti i nivo stresa s kojim se svakodnevno susrećete jer će omogućiti dovoljnu količinu kvalitetnog sna.

Smanjuje nivo holesterola

Visok nivo holesterola može biti fatalan jer uzrokuje srčane i moždane udare. A redovna konzumacija meda ograničava povisivanje glukoze u krvi te smanjuje ukupan nivo holesterola i triglicerida, pokazala je studija.

Poboljšava memoriju i zdravlje mozga

Holesterol u telu može uticati i na bolesti moždanog sistema i dovesti do npr Alchajmerove bolesti. Međutim, redovna konzumacija meda smanjuje nivo holesterola pa time i mozak održava zdravijim.

Jača imunitet

Pun antioksidanata i antibakterijskih svojstava, med je pravi način za jačanje imuniteta koji je ugrožen zbog manjka sna, neodgovarajuće ishrane i velike količine stresa.

Med jača srce

Antioksidanti u medu povezuju se sa smanjenim rizikom od pojave srčanih bolesti, pokazala je studija. Med sadrži flavonoide koji se ponašaju kao oksidanti i utiču na smanjenje mogućnosti nastanka čepova u krvotoku.

Pomaže pri održavanju zdravih creva

Antibakterijska svojstva koja sadrži med štite naše telo čak i od pojave bakterije ešerihije koli i salmonele te ih se rešava ako naiđe na njih u probavnom sistemu. Ako medom zamenimo šećer, sprečavamo pojavu nekih toksina i pojačavamo crevnu mikrofloru. Osim toga, med bogat hidrogen periksidom dokazano se bori i protiv čireva na želucu.

Ublažava kašalj

Poznata vam je kombinacija meda i limuna? I zaista deluje, jer kako je pokazala i studija, med je delotvorniji od nekih lekova protiv kašlja. Uostalom, ako ste to već isprobali i deluje, nauka vam to ni ne treba potvrditi.

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.