Jedna žena je kriva što je Rade Šerbedžija upisao glumu, drugoj je PRIZNAO NEVERSTVO, a danas je u srećnom braku sa 20 GODINA MLAĐOM

Izvor: SrbijaDanas.com, 11.Okt.2019, 19:05   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Jedna žena je kriva što je Rade Šerbedžija upisao glumu, drugoj je PRIZNAO NEVERSTVO, a danas je u srećnom braku sa 20 GODINA MLAĐOM

Buran ljubavni život.

Rade Šerbedžija danas uživa u srećnom braku sa suprugom Lenkom Udovički, koja je čak 20 godina mlađa od njega, a njegov životni put uvek je bio ispunjen lepim ženama i romantičnim susretima.

Kako je i sam jednom prilikom naveo, zbog jedne od prvih ljubavi čak je upisao glumu. Šerbedžija kao veliki ljubitelj književnosti imao je želju da postane pesnik. Imao je u planu da upiše književnost, ali ovaj put je njegove planove poremetila >> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com << ljubav.

- Hteo sam da odem u Beograd i studiram književnost. Tada sam bio s jednom devojkom, a kako smo se posvađali, ona je otišla u Beograd, pa sam ja otišao u Zagreb. Tu su me nagovorili na glumu - rekao je svojevremeno Rade za Blic Puls.

Već sa samo 23 godine glumac i muzičar ludo je zavoleo jednu balerinu koju je i oženio, a sa njom je posle dobio dvoje dece. Naime, prelepa balerina Ivanka iz Zagreba ukrala je Radetovo srce čim su se prvi put sreli, ali ipak, taj brak nije opstao uprkos velikoj ljubavi zbog Šerbedžinih neverstava.

Rade i Ivanka su u braku dobili dvoje dece - Danila i Luciju. Ipak, kako je rasla njegova slava, tako je sredinom osamdesetih njegov brak počeo da se urušava. U pesmi “Hamlet mašina”, koju je napisao 1992. godine, priznao je svoju krivicu. Opisao je to u stihovima o “veš-mašini” koju je nakon venčanja kupio svojoj balerini.

- Iskra ili Olimpija, tako se nekako zvala i uredno i vredno prala, zatim se već kod mojih prvih sitnih neverstava počela kvariti... - napisao je Rade.

Razveli su se 1987, a Šerbežija je ostao veliki romantik zaljubljive prirode, pa se tako i u svoju sadašnju suprugu, Lenku Udovički, zaljubio na prvi pogled.

Poznati, prihvaćeni glumac i nadobudna, mlada rediteljka upoznali su se prvi put u Subotici 1990. godine i svima osim njima činilo se da su savršen par. Dobro, i Rade je brzo bio fasciniran 20 godina mlađom Lenkom, ali ona nije bila impresionirana. Tek je završila akademiju i planirala je da istražuje pozorište, otkriva nove glumce i da ide po svetu. A onda se neočekivano zaljubila u Šerbedžiju.

Sve je, zapravo, počelo tako što je Šerbedžiji, tada već velikoj jugoslavenskoj glumačkoj zvezdi, koleginica Inge Apelt rekla: “Ovu bi malu mogao da oženiš”, pokazujući u Lenkinom smeru. Odmah mu se svidela, a 20 godina razlike, pokazaće se, nije smetalo ni njemu ni njoj. Uprkos njenom prvobitnom neoduševljenju, kada su se upoznali, odmah su “kliknuli”.

- Da, bila je neka hemija, mada sam ja imala neke predrasude kad sam otišla u Suboticu, tek sam bila završila Akademiju. Potpuno me razoružala ta njegova jednostavnost, iskrenost i čistoća, neki skoro dečački duh. Baš me osvojio kao čovek - otkrila je u jednom intervjuu Lenka koja sa Šerbedžijom ima tri ćerke - Ninu, Vanju i Milicu i u srećnom je braku skoro tri decenije.

Pogledajte galeriju.

A post shared by Krasavčević-hamzagić Dragica (@dragicakrasavcevichamzagic) on Sep 4, 2019 at 2:10pm PDT

𝑯𝒊𝒍𝒋𝒂𝒅𝒖 𝒊 𝒋𝒆𝒅𝒏𝒂 𝒍𝒂ž. • • • #una #momokapor #serbedzija #sustinazivota #molimlepo @ratin_mali

A post shared by .•°¤*(¯`★´Milena Nikodijevic (@nikodijevic_milena) on Sep 20, 2019 at 12:44pm PDT

Rade Serbedzija! #radeserbedzija #glumac #legenda #art #act #umetnik #kultura #serbedzija #šerbedžija #serije #filmovi #pozoriste

A post shared by Kultura Beograda (@kulturabeograda5) on Dec 6, 2018 at 12:56pm PST

Rade Šerbedžija by me #serbedzija #25.fef #palicfilmfestival #palicfilmfestival2018 #palić #work #lovemyjob #nikon

A post shared by Ivica Vojnic photography (@ivicavojnic) on Jul 16, 2018 at 1:26am PDT

😍 (citati: Rade je ljubav. Rade se voli.) #serbedzija #koncert #poslijekise

A post shared by Соња Ђордан (@djordansonja) on Dec 26, 2017 at 4:07pm PST

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.