JESENJI NAPITAK POMAŽE KOD PRITISKA I DIJAREJE: Ruski profesor se kune u ovu voćku!

Izvor: SrbijaDanas.com, 25.Okt.2021, 08:33

JESENJI NAPITAK POMAŽE KOD PRITISKA I DIJAREJE: Ruski profesor se kune u ovu voćku!

Višestruko je zdrav

Tradicionalni narodni lekovi iz ruske alternativne medicine otkrivaju jedinstvene recepte zasnovane na najzdravijim namirnicama.

Virusi, prehlade i grip dolaze sa prvim hladnijim jesenjim danima, kada smo posebno osetljivi i imunitet nam je znatno narušen. Tu su naravno i problemi sa pritiskom i stomačni problemi.

Ruski profesor na Državnoj farmaceutskoj akademiji u Pjatigorsku, profesor Valerij Melik-Guseinov otkrio je kako treba da >> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com << se pripremi jedan plod jeseni da bi pomogao kod problema sa visokim pritiskom.

Dunja, voće opevano u pesmama osim što je ukusno i koristi se za pripremu popularnih poslastica i zimnice, takođe je veoma lekovito. Možda najpoznatije njeno dejstvo na zdravlje jeste kod problema sa dijarejom, a otkriveno je i da pomaže kod problema od kojeg pati naveći deo svetske populacije, a to je hipertenzija.

Čaj protiv hipertenzije

Sastojci:

Priprema:

Iseckano lišće se prelije sa čašom vode i stavi da se kuva 15 minuta. Ostavi se da odstoji 45 minuta, pa se tri puta dnevno uzima po jedna kašika ovog čaja.

Čaj protiv dijareje

Sastojci:

Priprema:

Kašika izmrvljene kore grana biljke prelije se čašom vode. Stavi se da se kuva 15 minuta, pa se isključi. Ostavi se da odstoji 45 minuta, pa se uzima jedna do dve kašike čaja, tri puta dnevno posle jela.

Pomaže i kod suvih usta

Ako su usta suva, 2-3 semena dunje stavljaju pod jezik i drže tako sat, dva. Ovaj "trik" pomoći će i ako treba da nastupite javno i dugo govorite. U tom slučaju semenke stavite pod jezik 20-30 minuta pre početka nastupa.

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.