Iz njihovog ugla: 10 razloga zašto muškarci napuštaju brak

Izvor: Lepota i zdravlje, 30.Sep.2014, 21:24   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Iz njihovog ugla: 10 razloga zašto muškarci napuštaju brak

Brakovi se ne raspadnu tokom noći. Nekada prođu meseci, pa čak i godine dok partneri na sve načine pokušavaju da izglade stvari, verujući da je to samo faza i da još ima nade.

Razvedeni muškarci su podelili iskustva i momente kada su shvatili da veza više ne može da izdrži i da je gotovo, a mi izdvajamo najinteresantnije.

1. Kada se umorio od njenih izliva emocija

“Imao sam saobraćajnu nesreću, potom sam izgubio posao. Još uvek sam bio >> Pročitaj celu vest na sajtu Lepota i zdravlje << depresivan jer je član porodice preminuo. Moja žena je čvrsto odlučila da želi zlatan sat koji košta 1000 dolara. Rekao sam joj da u ovakvoj situaciji ne možemo da priuštimo tako nešto, a ona se potom zaključala u kaupatila i počela da plače. Tada prvi put nisam odreagovao na njenu dobro poznatu taktiku. Nekoliko sati kasnije mi je prišla i pitala me da li želim razvod. Pre toga nisam razmišljao o razvodu, ali tada mi je sinulo i bio sam siguran da to želim.”

2. Kada je nestalo poverenje

“Uhvatio sam sebe da na putu od posla do kuće fotografišem ulice i dobro poznata mesta kako bih imao dokaz protiv njenih konstantnih optužbi da je varam. Nisam imao više snage i samo sam otišao.”

3. Kada žena postane cimerka

“Prošle godine smo više bili cimeri nego ljubavnici. Prestala je da provodi vreme sa mnom, nismo se više tuširali zajedno, a počeli smo i da spavamo na suprotnim stranama, leđima okrenutim jedno ka drugome. Sve vreme je bila nezadovoljna. Samo je jenog dana došla do mene i rekla mi kako me više ne voli. Tada sam znao da je definitivno gotovo.

4. Povratak s puta

“Vratio sam se kući sa sedmomesečnog poslovnog putovanja i zatekao ženu u petom mesecu trudnoće. Nisam matematičar, ali shvatio sam.”

5. Kada je on bio depresivan, a ona mu se podsmevala

“Govorio sam joj koliko sam depresivan i kako se bespomoćno osećam, a to sam opisao kao egzistencijalnu krizu. Ona se smejala na to, meni u lice. Tada sam shvatio da joj nisam bitan.”

6. Kada je shvatio da nije verovala u njegove snove

“Pre pet godina sam joj rekao kako želim da napustim vojsku, upišem studije i postanem doktor. Ona je naučnica, ali je odreagovala na to kao da sam rekao najsmešniju stvar na svetu. Njene reči su bile Ne možeš tek tako da odlučiš da budeš doktor . Upisao sam medicinsku školu pre četiri nedelje, nije lako, ali će se iznenaditi ako ikada oduči da me gugla.”

7. Kada se nije složio sa njom kako da odgajaju dete

“Izjavila je da želi da naše dete ne ide u školu već da ga ona podučava (pošto je i sama tako odarasla) i da neće ići na vakcinaciju. Tada sam bio mlad i nije me toliko dotaklo, ali u kasnijoj raspravi nisam mogao da pređem preko toga.”

8. Kada je postao indiferentan na njeno varanje

“To je bilo pre nekoliko meseci kada su njena česta neverstva prestala da me uzrujavaju. Bes je prestao i tada sam shvatio da je gotovo.”

9. Kada je odlučio da stavi kćerku na prvo mesto

“Moja druga žena i ja smo se odlično slagali, ali vremenom je odnos moje kćerke i nje postajao sve gori. Pokušao sam da je ne krivim jer jednostavno nije planirala da bude majka nečijem detetu. Nije mogla da prihvati da radimo stvari zajedno, idemo u biskop na ručkove, nikada se nije osećala opušteno. Kćerka i ja smo otišli, mislio sam da će promeniti mišljenje, ali se to nije dogodilo.”

10. Kada je imao grozan period, a nju nije bilo briga

“Morao sam da radim do kasno uveče jedne zime, propuštao svo redova voz, uzimao drugi prevoz i onda hodao od stanice do kuće nekoliko milja smrzavajući se. Nju nije bilo briga i nije želela da izađe samo malo ranije sa svog časa joge i pokupi me. Bilo je svakakvih situacija tokom 20 godina, ali tada sam odlučio da je gotov. Kasnije je shvatila šta je učinila, ali tada je bilo kasno.”

Autor: Life Content, M.G.

Nastavak na Lepota i zdravlje...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Lepota i zdravlje. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Lepota i zdravlje. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.