Imate 25 godina i nemate DEČKA? Ova BOLJKA vam UNIŠTAVA život i šansu za ljubav, a niste ni svesni!

Izvor: SrbijaDanas.com, 28.Nov.2018, 15:18   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Imate 25 godina i nemate DEČKA? Ova BOLJKA vam UNIŠTAVA život i šansu za ljubav, a niste ni svesni!

Često ostaje neprimećena.

Devojke u dvadesetim godinama su pune energije i želje za životom, ljubavlju i novim iskustvima, ali mnoge među njima imaju i jedan ozbiljan problem, kojeg najverovatnije nisu ni svesne, a koji ih sprečava da uživaju u svojoj mladosti. U pitanju je hiperkinetički poremećaj, ili na engleskom jeziku skraćeno ADHD (Attention deficit hyperactivity disorder).

Melanija joj NIJE NI DO KOLENA! Ceo svet PRIČA O DETALJU koji je od princeze Šarlin >> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com << napravio BOGINJU STILA: Ona je oličenje vrhunske OTMENOSTI!

Ovaj poremećaj pogađa upravo mlade osobe a simtpomi su prilično vidljivi - osobe sa ADHD-om imaju poteškoće u koncentraciji, ponašaju se agresivno i ne mogu da miruju, impulsivne su i lako planu čak i zbog sitnica, često imaju problema sa učenjem. Da bi se ovaj poremećaj otkrio, potrebno je vreme, jer simptomi mogu da budu samo trenutni, zbog svakodnevnih problema koje svaka devojka ima. Ukoliko pomenuti simptomi ne prestaju 6 meseci, i negativno utiču na život osobe, njegov rad, učenje ili odnose sa ljudima i u kući, tada je moguće postaviti dijagnozu.

Iako u svakom životnom dobu može da "proradi" ADHD, kod devojaka u 20-tim godinama to se najbolje vidi u nemogućnosti da očuvaju prijateljstva. Kada su ljubavne veze u pitanju, to situacija može da bude još gora. Recimo, kada veza sa dečkom postane stabilna i predvidljiva, tada često dolazi i do sukoba. Lako ometanje pažnje ili nepažnja (simptomi ADHD-a) mogu, takođe, da sabotiraju postojeći odnos sa porodicom, prijateljima i dečkom, jer oni vaše ponašanje shvataju kao sebično.

Možda je najbolje da sve ovo ilustrujemo primerom studentkinje Milene (25). Ona nikako ne uspeva da završi fakultet, jer joj jako teško pada da dođe na vreme na ispite koji su joj ostali da položi. Ne može da sedi na jednom mestu duže od 5 minuta. Njene drugarice i koleginice se žale da ih nikad ne sluša kada razgovaraju sa njom, i deluje kao da je ništa ne zanima. Zbog toga često upada u konflikte, a zatim burno prekida prijateljstvo, jer smatra da je lažno optužena (što je donekle i istina). Najduža veza joj je trajala 6 meseci, a već od trećeg meseca, dečko joj je zamerao što mu ne posvećuje dovoljno pažnje, što burno reaguje i što stalno "luta" u mislima, a na kraju je došlo do raskida.

Ako se prepoznajete u slučaju Milene, moguće je da imate ADHD, pa bi razgovor sa bližnjima i porodicom mogao da pomogne. Razmislite i o odlasku kod psihologa.

Prema proceni Svetske zdravstvene organizacije, 10 miliona ljudi na svetu boluje od ADHD-a, bez utvrđene dijagnoze.

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.