IZLEČIĆE ŠTITNU ŽLEZDU: Uzimate lekove, a uz OVE NAMIRNICE rešićete se ovog zdravstvenog PROBLEMA!

Izvor: SrbijaDanas.com, 12.Maj.2019, 06:23   (ažurirano 02.Apr.2020.)

IZLEČIĆE ŠTITNU ŽLEZDU: Uzimate lekove, a uz OVE NAMIRNICE rešićete se ovog zdravstvenog PROBLEMA!

Probajte!

Kada štitna žlezda ne funkcioniše na pravi način, lako može doći do većih i ozbiljnijih problema. Štitna žlezda, leptirastog oblika u vratu, može imati dramatičan uticaj na brojne telesne funkcije.

Štitnjača se nalazi ispod grkljana i proizvodi hormone koji regulišu, između ostalog, telesnu temperaturu, metabolizam i rad srca. Stvari se mogu pogoršati kada štitnjača radi premalo ili previše.

Ovo su namirnice koje če očistiti >> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com << štitnu žlezdu.

Brusnica

Brusnice su odličan izvor joda koji je esencijalan za zdravlje štitnjače, a ove bobice ga sadrže čak 400 mcg-a i predstavljaju jedan od najboljih prirodnih izvora joda. Adekvatan unos joda pomaže detoksikaciju tela, reguliše metabolizam, rast i razvoj.

Narandža

Narandžin sok bogat je izvor C vitamina koji je bitan za mnoge procese u telu. Sadrži idealnu meru fruktoze i glukoze, te minerale magnezijum i kalijum. Pozitivno deluje na štitnjaču i povećava glukuronsku kiselinu koja veže i eliminiše toksine iz tela te pomaže u ispravnoj funkciji hormona.

Riba

Omega-3 masne kiseline čine masne ribe kao što su divlji losos, tuna ili srdela odličnima za ručak ili večeru.

Hipotireoza koja nije prikladno kontrolisana može povisiti nivo lošeg holesterola i povećati rizik od bolesti srca. Poznato je da omega-3 ublažavaju upale, pomažu kod oslabljenog imuniteta, smanjuju rizik od srčanih bolesti. Riba je takođe dobar izvor selena, važnog za rad štitne žlezde.

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.