IZBEGNITE OMEKŠIVAČ: Koristite limunov sok kao prirodno sredstvo za izbeljivanje posteljine

Izvor: SrbijaDanas.com, 12.Avg.2019, 11:28   (ažurirano 02.Apr.2020.)

IZBEGNITE OMEKŠIVAČ: Koristite limunov sok kao prirodno sredstvo za izbeljivanje posteljine

Sve što je prirodno, dobro je...

Ako želite da izbegnete izbeljivač, a da vaša posteljina i peškiri budu čisto beli korstite limun, jer je on prirodni izbeljivač.

Kako će limunov sok uticati na vašu posteljinu?

Ako ste ikada probali da leti namažete kosu limunovim sokom, znate da će ona posvetleti. To je zbog limunske kiseline koja deluje kao sredstvo za izbeljivanje. I zato sok od limuna čini isto i vašoj posteljini – posvetli mrlje i >> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com << učini stvari beljim.

Da biste koristili limunov sok na belim stvarima, možete napuniti veliku kantu vrućom vodom i oko 1/2 šoljice limunovog soka i pustiti da se beli veš natapa preko noći ili možete da dodate sok od limuna direktno u mašinu za veš. Ulijte 1/4 do 1/2 šoljice limunovog soka u pregradu za izbeljivač, ako vaša mašina za pranje veša ima tu pregradu, ako nema dodajte limunov sok u pregradu gde treba da stoji prašak za veš.

Da li funkcioniše?

Da i ne. Sok od limuna zaista uklanja mrlje na belim stvarima, peškirima i posteljini, ali ne mora nužno da deluje bolje od ostalih alternativa za izbeljivanje koje postoje poput sode bikarbone, sirćeta i hidrogen peroksida.

Međutim, prednost limunovog soka je da daje dodatni čist, limunov miris belim stvarima, peškirima i posteljini. Još uvek nema alternative za izbeljivanje da se beli veš vrati u prvobitno stanje, tako da sok od limuna dobro dođe.

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.