IZBEGAVAJ IH! Ove jutarnje NAVIKE ti mogu pokvariti dan!

Izvor: SrbijaDanas.com, 23.Sep.2017, 06:52   (ažurirano 02.Apr.2020.)

IZBEGAVAJ IH! Ove jutarnje NAVIKE ti mogu pokvariti dan!

Po jutru se dan poznaje!

Zdrava jutarnja rutina donosi uspešniji nastavak dana, ali je mnogi i dalje preskaču. Evo spiska jutarnjih navika koje mogu da ti pokvare ceo dan, pa je važno da ih se što pre rešiš!

1. Pomeraš zvono alarma. Dodatnih pet ili deset minuta sna zvuči kao dobra ideja, ali stručnjaci tvrde da je to loša navika. Ako stisneš tipku na satu, najverovatnije ćeš pasti u fazu sna koju možda nećeš moći da završiš, pa će se >> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com << desiti da se probudiš mrzovoljna.

2. Proveravaš poruke, mejlova ili društvene mreže čim se probudiš.

3. Preskakanje rastezanja u krevetu. Umesto da se sklupčaš još pet minuta, čim čuješ zvuk alarma, protegni se preko celog kreveta. Ne samo da ćeš protegnuti mišiće nego ćeš dobiti i samopouzdanje za početak dana. Dokazano je da protezanje povećava fleksibilnost, poboljšava cirkulaciju i oslobađa napetost.

4. Ne popiješ vode. Čaša vode će te razbuditi i pokrenuće ti metabolizam. Ako vodi dodaš malo limuna ili limete, telo će ti biti dodatno zahvalno. Voda koju piješ trebalo bi da bude sobne temperature.

5. Odmah posežeš za šoljicom kafe. Piti kafu rano ujutru nije dobra ideja, jer tad telo proizvodi najveću količinu hormona koji daje dovoljno energije. Za većinu ljudi najbolje vreme za kafu je nakon 9 i 30.

6. Ne raspremaš krevet. To je dobra navika s kojom možeš početi dan. Iako je naizgled trivijalan detalj, povećava produktivnost ostatak dana.

7. Preskačeš doručak, koji je najvažniji obrok u danu i daće ti energiju odmah, a tokom dana će ti pomoći u održavanju koncentracije.

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.