ISIDORA BJELICA BILA UBEĐENA DA JE ZBOG OVOG DOBILA TUMOR: Hranu uopšte nije krivila!

Izvor: SrbijaDanas.com, 13.Feb.2022, 19:55

ISIDORA BJELICA BILA UBEĐENA DA JE ZBOG OVOG DOBILA TUMOR: Hranu uopšte nije krivila!

Književnica Isidora Bjelica preminula je 5. avgusta 2020. godine nakon duge borbe sa rakom

Isidora Bjelica napustila nas je u 52. godini života, nakon borbe sa tumorom, a o svojoj bolesti javno je govorila.

Književnica je preminula u stanu svojih roditelja na Novom Beogradu. Ona je redovno i otvoreno govorila o borbi sa kancerom, koju je godinama vodila.

"Trebalo je da umrem u proleće 2013, samo zahvaljujući mojoj prijateljici dr Dušici Matović otkrili >> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com << su mi kancer na levom jajniku veličine deset cm koji je već metastazirao. Loša prognoza od 6 do 8 meseci života. Ja sam izdržala cele četiri godine. Ovo vam, da pogrešno ne pomislite pišem iz očaja a ne da bi se pohvalila ako ste tako pomislili. Naprotiv žalim iz dubine duše što sam uprkos svemu ovoliko izdržala. Da sam umrla na vreme, ne bih saznala za mnoge izdaje, žalili bi me od srca svi koji su tvrdili da su mi prijatelji, a bilo ih je jako jako mnogo... Ne bih prošla sve teške terapije i još teže izdaje, obmane i laži, ne bih doživela da me čak optuže da sam izmislila bolest i šta sve već ne, deci bi bilo teško ali bar im ne bih rasprodala svu imovinu da još malo produžim život i ne bi nesrećni odrastali po bolnicama i gledali me u strašnom stanju gde se gubi svaki ljudski dignitet", govorila je Isidora o svojoj bolesti.

A post shared by Isidora Bjelica (@isidorabjelicapajkic)

Nakon što je Svetska zdravstvena organizacija objavila da su kobasice, slanina i druge mesne prerađevine kancerogene, Isidora je tih dana na društvenim mrežama objavila ove reči:

"Nisam jela ni kobasice ni slaninu niti pusila cigarete, ni pila alkohol... Tuga je ta koja je najkancerogenija, nje sam pak imala u galonima.."

Književnica se godinama borila protiv karcinoma, a na lečenje je išla i u Švajcarsku.

"Rak je najgora sponzoruša, troši bez prestanka. Živimo u strašnom vremenu, da kad nemaš novac za lečenje - umireš. Ja sam bila na ivici da umrem ćutke, ne priznavši da posle dve i po godine nemam više novca za lečenje, ali onda sam shvatila da nemam pravo na to zbog dece..." Rekla je svojevremeno Isidora.

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.