IRITACIJA OKA I AKNE NA LICU: Najgori scenario koji može da usledi kada DELIŠ ŠMINKU ili ne održavaš NESESER

Izvor: SrbijaDanas.com, 03.Avg.2021, 20:56

IRITACIJA OKA I AKNE NA LICU: Najgori scenario koji može da usledi kada DELIŠ ŠMINKU ili ne održavaš NESESER

Obrati pažnju na ovo.

Dešava se da često ne obraćate dovoljno pažnje na higijenu pribora za šminkanje i samu šminku.

Još jedna u nizu esencijalnih tema za sve žene koje se šminkaju jeste upravo kako da održavaju alat – četkice, sunđere, aplikatore – kako da šminku učine trajnijom, i kako da znaju kada je vreme da bace staru šminku. Alat mora biti uvek u najboljem stanju pre nego što se bacite na rad. To podrazumeva da mora biti održavan na pravi >> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com << način – kako čišćen tako i skladišten.

Bakterije i prljavština lako mogu izazvati stvaranje mitisera, ali što je još gore mogu izazvati i iritaciju lica ili osip. Da bi ste ovo izbegli povedite računa o higijeni šminke i pročitajte šta je ono na šta treba obratiti najviše pažnje.

Pranje četki

Četke morate prati redovno, posebno ukoliko su korišćene za tečni puder, tada ih treba oprati posle svakog korišćenja. Čiste četke će bolje i naneti sam proizvod.

Četke treba da čistite mlakom vodom i blagim šamponom ili kupkom, tako što pomenuto sredstvo za čišćenje stavite u šaku, četkicu nakvasite pod mlazom vode, a zatim utrljavate kružnim pokretima u šaku. Zatim, isperite četkicu, pritisnite je peškirom, oblikujte i ostavite da se suši tako što će da visi.

Izbegavajte korišćenje tupe olovke za oči ili usta

Potrudite se da jednom nedeljno naoštrite olovku za oči ili usta. Zarezivanje skida gornji sloj na kome se skupljaju bakterije koje izazivaju razne infekcije. Takođe posle zarezivanja dezinfikujte i zareuzač.

Ne ostavljajte šminku u toplom automobilu

Proizvodi za lepotu su kvarljivi, kao i hrana, posebno na visokim temperaturama. Karmini se mogu istopiti, ali se i boja šminke može menjati, kao i sastav, i mogu se pojaviti opasne bakterije. Proizvode držite na suvom i rashlađenom mestu.

Rok trajanja

Kada koristite šminku kojoj je istekao rok, verovatno je istekao rok i agensima u njoj koji štite od bakterija, što znači da se bakterije mogu umnožavati, što nikako nije dobro za vaše lice. Posebno je bitno da maskaru menjate što češće i da bacite šminku koju čuvate godinama.

Samo vaša šminka

Kao i četkica za zube, četkica maskare ili alajnera treba biti samo vaša. Sve što dolazi u kontakt sa tečnostima u vašim očima lako može pokupiti potencijalne infekcije i brzo ih širiti, zato je ne treba koristiti niko osim vas.

Nakon infekcije oka bacite šminku

Ukoliko ste imali bilo kakvu infekciju oka i stavljali šminku na oči, bitno je da tu šminku bacite. Ovo se posebno odnosi na maskaru jer njena tuba može čuvati puno prašine i prljavština i lako možete dobiti ponovnu infekciju. Olovku za oči možete narezati i tako je sačuvati.

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.