Gori kalorije, oblikuje i jača telo: Dame, da li biste probale ovako nešto?

Izvor: Vesti-online.com, 28.Nov.2018, 02:30   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Gori kalorije, oblikuje i jača telo: Dame, da li biste probale ovako nešto?

Ovaj sport je ovoj mladoj ženi dobro bi došao kao vid samoodbrane. Srećom, u te svrhe kik-boks još uvek nije koristila. Upoznajte Marinu.

Ako ste mislili da su borilačke veštine samo za muški pol, grešite. Marina je dokazala suprotno.

"Ljudi smatraju ovaj sport jako agresivnim, ali uopšte nije tako. Treba da vide kakav je trening pa da se uvere da to nije tako kao što izgleda. Jeste borilački sport i kontaktni, ali nije uopšte tako agresivan."

Zbog >> Pročitaj celu vest na sajtu Vesti-online.com << uvreženog mišljenja da ovim sportom treba da se bave samo muškarci, ona je krila od roditelja da ide na treninge.

- Moja porodica mi nije ni dala da treniram, u suštini sam krila jedan period, a onda su saznali. Tek posle dve godine su prihvatili, a govorili su mi: "šta će ti to to", "nije za žene", ali to su samo predrasude - dodaje Marina.

Razlog zbog kog se žene manje bave borilačkim veštinama jesu modrice. Ipak, to bi trebalo zanemariti jer ovaj sport ima razne koristi za zdravlje žene, a posebno za podsticanje samopouzdanja.

"Ovaj sport predlažem ženama urpavo zbog vitke linije, jer sagoreva mnogo kalorija, a onda i zbog toga samopouzdanja, osećaće se jače. Kada sam imala ispite, nisam uopšte imala tremu i svi pitaju kako. Ulazila sam u ring pred toliko hiljada ljudi, što bih sad imala tremu pred jednim profesorom."

Nastavak na Vesti-online.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Vesti-online.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Vesti-online.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.