Izvor: SrbijaDanas.com, 01.Avg.2019, 16:01   (ažurirano 02.Apr.2020.)

GREŠKA KOJU SVI PRAVE! Hleb NIKADA ne treba da čuvaš u kesi! Evo zbog čega!

GREŠKA KOJU SVI PRAVE! Hleb NIKADA ne treba da čuvaš u kesi! Evo zbog čega!

Ovako je ispravno čuvati ga!

Skoro svi hleb ostavljaju na kuhinjskom stolu ili u kutiji za hleb, pri tom držeći ga istovremeno i u kesi, a ne znaju da je to jedna od najvećih grešaka koje se prave.

Hleb koji se čuva na ovaj način vrlo brzo se ubajati.

Kesa će polako, ali sigurno "osušiti" hleb, a sobna temperatura je idealna za razvoj buđi. Plus ako hleb ostavljate u kuhinji na mestima gde može da dođe u kontakt sa vodom, ubuđaće se još brže.
>> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com << />
Najbolje rešenje, koliko god vam možda blesavo zvučalo, jeste da stavite hleb u zamrzivač.

Ovako ćete uvek imati svežu veknu, a možete je odmrznuti na dva načina:

1. Ako vam treba odmah, izvadite zaleđeni hleb, stavite ga u aluminijumsku foliju i zagrejte u rerni;

2. Ako želite svež hleb za ujutro, izvadite ga pred spavanje i stavite na čistu kuhinjsku krpu da se preko noći lagano otapa. Ujutro će ukus biti kao da ste ga tek kupili u pekari!

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.