GENIJALNO! Evo kako sami da NAPRAVITE potpuno prirodnu DOMAĆU KREMU za sunčanje sa faktorom 20 (RECEPT)

Izvor: SrbijaDanas.com, 19.Jun.2021, 21:16

GENIJALNO! Evo kako sami da NAPRAVITE potpuno prirodnu DOMAĆU KREMU za sunčanje sa faktorom 20 (RECEPT)

Zaštitite se na prirodan način od UV zračenja!

Da biste se zaštitili od štetnih efekata ultraljubičastog (UV) zračenja veoma je važno da na kožu nanesete odgovarajuću kremu pre nego što je izložite suncu.

Prekomerno sunčanje može da uzrokuje opekotine, ubrza starenje kože ali i poveća rizik od različitih malignih oboljenja. Baš zato zato je zaštita od izuzetne važnosti.

Da li ste znali da možete i sami da napravite kremu za sunčanje >> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com << koja ima zaštitini faktor 20 i to za svega nekoliko minuta? Evo kako:

Sastojci:

Priprema:

1. Sve sastojke (osim cinkovog oksida, ulja šargarepe i eteričnog ulja) stavite u staklenu teglu, a zatim tu teglu ubacite u šerpu, a u šerpu sipajte vodu do polovine tegle, pa kuvajte na najnižoj temepraturi.

2. Mešajte dok se svi sastojci ne sjedine, pa dodajte cinkov oksid. Nakon što šerpu sa teglom sklonite sa ringle u teglu dodajte ulje od šargarepe i nekoliko kapi eteričnog ulja po izboru.

3. Dobijenu smesu sipajte u manje posude sa poklopcem i ostavite da se krema u potpunosti ohladi. Pčelinji vosak je vodootporan a kremi daje potrebnu gustinu, dok cinkov oksid pruža odličnu zaštitu od negativnih efekata UVA i UVB zraka.

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.