Evo zašto je Barberi spalio odeću vrednu 28 miliona funti

Izvor: Savršena.com, 19.Jul.2018, 22:08   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Evo zašto je Barberi spalio odeću vrednu 28 miliona funti

Luksuzni britanski modni brend Barberi spalio je odeću u vrednosti od 28 miliona funti, između ostalog i 20 hiljada kišnih mantila po kojima je poznat širom sveta.
Kompanija je za pet godina uništio odeću u vrednosti od 90 miliona funti, a deoničari su besni, jer proizvodi nisu ponuđeni privatnim investitorima, piše BBC.
Barberi, koji prema Forbsu vredi 9,6 milijardi funti, saopštio je da odeću spaljuje u posebnim palionicama kako bi se iskoristila energija.
Barberi >> Pročitaj celu vest na sajtu Savršena.com << uništava neželjene proizvode kako bi zaštitio svoje intelektualno vlasništvo i vrednost brenda.
Moćne modne marke ne žele da se njihovi proizvodi prodaju po diskontiranim cenama ili da dospeju do ljudi koji bi umanjili njihovu vrednost.

Nastavak na Savršena.com...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Barberi spalio garderobu, torbe i parfeme vredne milione funti

Izvor: B92, 20.Jul.2018, 07:58

Kako se navodi, kompanija uništava višak robe da ih neko ne bi prodavao na popustu..Luksuzna modna marka Barberi uništila je neprodatu garderobu, šalove, torbe i parfeme vredne 28,8 miliona funti (više od 3,5 milijardi dinara) kako bi "zaštitili brend"...To je šest odsto veća nego vrednost uništene...

Nastavak na B92...

Umesto da pokloni siromašnima, Barberi UNIŠTIO skupocenu odeću vrednu 28 miliona funti

Izvor: Blic, 20.Jul.2018

Barberi, luksuzan britanski modni brend, prošle je godine spalio odeću i modne dodatake u vrednosti 28 miliona funti. Kako piše britanski The Times, to je ekvivalent njihovim 20 hiljada prepoznatljivih balonera.

Nastavak na Blic...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Savršena.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Savršena.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.