Evo kako možete ljusku jajeta da iskoristite u svrhu lepote

Izvor: Vesti-online.com, 09.Dec.2018, 04:30   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Evo kako možete ljusku jajeta da iskoristite u svrhu lepote

Ljuska od jajeta nikako nije otpad koji treba da bacite. Delotvorna je zbog bogatstva kalcijumom i drugim važnim mineralima, naglašavaju stručnjaci, navodeći na koji način može korisno da se upotrebi.

Delotvorna je zbog bogatstva kalcijumom i drugim važnim mineralima. Ispečene sveže ljuske od jaja su savršena maska za lice.

Ljuske pecite desetak minuta u rerni na 150 stepeni, a potom tako osušene usitnite u avanu ili nekoj drugoj odgovarajućoj posudi da postanu >> Pročitaj celu vest na sajtu Vesti-online.com << prah.

Dobijeni prah pomešajte sa jednim belancetom i nanesite na lice. Dok se maska suši osetićete kako se lice zateže. Lice umijte tek kada je maska potpuno suva.

Ako se posečete nožem dok pripremate obrok ili radite nešto drugo, dovoljno je da razbijete jaje i sa unutrašnje strane ljuske skinete tanku opnu. Opnu stavite na posečeno mesto i krv će nakon nekoliko sekundi prestati da curi. Opnu možete da stavite i ukoliko vas muče žuljevi na nogama, a delotvorna je i kod ublažavanja svraba i iritacije kože.

Za ojačavanje noktiju, u lak dodajte malo praha dobijenog od ljuski. Da bi vam ruke bile nežne, u kremu za ruke takođe dodajte prah od ljuski jajeta, kao i u kockice leda kojima masirate lice - na taj način usporićete nastanak bora. Dovoljno je da u posudice za led stavite prah, naspete vodu i zaledite.

Nastavak na Vesti-online.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Vesti-online.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Vesti-online.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.