Evo kako da se DEPILIRAŠ kod kuće, SAVETI PROFESIONALCA, ove korake NE smeš da ZAOBIĐEŠ

Izvor: SrbijaDanas.com, 21.Maj.2021, 12:31

Evo kako da se DEPILIRAŠ kod kuće, SAVETI PROFESIONALCA, ove korake NE smeš da ZAOBIĐEŠ

Ovako će efekat biti bolji.

Ukoliko imate običaj da se depilirate kod kuće, profesionalci ističu nekoliko stvari o kojima morate voditi računa kako bi ovaj postupak bio što uspešniji.

Hidratacija je obavezna

Bez obzira na to za koji tip depilacije se odlučite dodatni savet je da nakon samog tretmana na tretiranu regiju naneste hidratantnu kremu ili gel za umirivanje kože. Na taj način ćete ublažiti pojavu crvenila i pružiti koži neophodnu >> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com << negu.

Kako da bude što bezbolnije?

Za bezbolniji postupak prilikom uklanjanja voska ili paste, kozmetičari savetuju da prvo na suprotnoj strani jednom rukom blago zategnete kožu. Drugom rukom, kratkim i brzim pokretom uklonite vosak ili pastu. Vodite računa da ne podižete ruku previsoko, odnosno da pokrete pravite što bliže uz deo tela koji se depilira.

Prilikom odabira tipa depilacije uzmite u obzir efikasnost, vreme potrebno za ceo postupak i, naravno, krajnji rezultat. Vodite računa o sopstvenim zahtevima i potrebama. Probajte sva tri opisana načina i saznajte koja depilacija najviše odgovara vašoj koži.

Izaberite metod uklanjana koji najviše odgovara vašoj koži

Profesionalci savetuju da ne koristite klasične brijače kao zamenu za tretman depilacije, jer ćete na taj način sebi kasnije otežati posao.

Ako vam se opisani metodi čine isuviše komplikovanim, stručnjaci preporučuju jednostavnije načine za uklanjanje neželjenih dlačica, poput traka za depilaciju voskom. Takođe, i kreme za depilaciju su bolje rešenje od brijača, a veoma lako se koriste.

Ipak, stručnjaci kažu da se, osim tretmana laserom, najbolji i najduži rezultati, postižu primenom klasičnih metoda. Depilacija voskom ili šećernom pastom je efikasan način da uklonite neželjene dlačice. Uz malo truda i vežbe može se lako primeniti u kućnim uslovima. Pokušajte i sami, pa nam javite vaša iskustva.

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.