EROS ILI LUDUS: Postoji ŠEST tipova ljubavnika, pogledajte kojem vaš PRIPADA! Četvrti VOLI zauvek!

Izvor: SrbijaDanas.com, 10.Nov.2018, 16:47   (ažurirano 02.Apr.2020.)

EROS ILI LUDUS: Postoji ŠEST tipova ljubavnika, pogledajte kojem vaš PRIPADA! Četvrti VOLI zauvek!

Otkrijte ga!

Džon Li je pre 40 godina, objvio teoriju o ljubavi i ljubavnicima, a kasnije je ta teorija i dopunjena. Suština je da kada je reč o muškarcima postoji nekoliko tipova ljubavnika, a svaki je priča za sebe. Ukoliko niste znali pogledajte kom tipu pripada vaš partner.

Eros

Eros je uvek romantičan i kad je reč o ljubavi i on živi u svetu mašte.  Za njega je ljubav prolazna, ali je za njega to najjači magnet. Brak je večiti medeni >> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com << mesec, a seks krajnje istančan estetski doživljaj.

Pragma

Kod njih je sve u domenu racija i skloni su da potisnu emocije, a slede mozak. U vezi gledaju da zadovolje praktične potrebe. Oslanjaju se više na logiku nego na osećanja. Kad biraju partnerku postavljaju pitanja: Da li zna da kuva, da li zarađuje dovoljno, hoće li se svideti mojoj porodici.... Imaju realna romantična očekivanja, a zbog pažljivog odabira partnera po ključu sličnosti, njihove veze retko pucaju.

Ludus

On voli ljubav kao sport, ekstremni sport.  To su igrači koje više zanima kvantiteta nego kvaliteta veze. Sa partnerom ostaju samo dok im je zabavan i zanimljiv. Ljubav ne shvataju ozbiljno. Skloni su seksualnoj agresivnosti.

Agape

Oni su saosećajni i sa njima možete ostvariti bliskost. Vole i ljude sa kojima nisu bliski, pa čak i strance koje više nikad neće sresti. Njihova ljubav je duhovna i ne brinu da li će im ona biti uzvraćena.

Storge

Temelj veze im je prijateljstvo. U ljubavi im nedostaje strast. Oni ne traže ljubav svog života nego kompatibilnu vezu sa nekim koga već od ranije znaju i imaju zajedničke interese. Za njih je ljubav postupan proces razvoja emocija iz prijateljstva.

Mania

Oni vole intenzivno, a strah od gubitka ih sprečava da istinski uživaju u vezi. U ljubavi su ljubomorni, opsesivni i žele potpuno da poseduju voljenu osobu. U svojim očima vrede samo ako su voljeni.

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.