Danas se obeležava Međunarodni dan babica

Izvor: B92, 05.Maj.2021, 15:55

Danas se obeležava Međunarodni dan babica

"Najlepši deo posla jeste kad se rodi živo i zdravo dete i kad ga stavimo majci na grudi."

Danas je izuzetno bitan dan za sve žene i muškarce koji se bave jednim od najlepših ali i najodgovornijih poslova. Svakog petog maja obeležava se Međunarodni dan babica, kada se skreće pažnja na značaj ovog zanimanja.

Doktorka Vesna Vuletić iz porodilišta KBC Mišović kaže da ovo jeste jedan od najlepših, ali i najodgovornijih poslova.

"Najlepši deo posla >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << jeste kad se rodi živo i zdravo dete i kad ga stavimo majci na grudi. Definitivno najsrećniji trenutak jeste kad majka zagrli svoju bebu i beba tada prestaje da plače", kaže doktorka.

Ona je naglasila da ne može svako da se bavi ovim poslom: "Volim svoj posao i ne može da ga radi neko ko ga ne voli. Postoji puno odricanja i nije lak. Tu su noćni smene, dnevne smene, praznici koje radimo".

Vesna se prisetila najsrećnijeg trenutka: "Najsrećniji momenat koji bih je izvojila jeste kad mi se rodila sestričina. Prisustvovala sam njenom rođenju i izazvalo mi je i sreću i suze."

Ceo prilog pogledajte u video-materijalu.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.