Da li ste i vi pogrešno koristili slanik - tresemo ga, ali to nije najbolja varijanta VIDEO

Izvor: B92, 20.Feb.2022, 09:49

Da li ste i vi pogrešno koristili slanik - tresemo ga, ali to nije najbolja varijanta VIDEO

Verovatno da koristite slanik tako što snažno tresete preko jela. Međutim, ovo nije najspretnija i najlakša varijanta začinjavanja jela na tanjiru.

Proučite ovu tehniku, zaista je neverovatno otkriće i mnogo lakše ćete istresti začin iz slanika.

So i biber su obavezni, osnovni sastojci koji se nalaze u svakoj kuhinji. Potrebni su redovno pri kuvanju i većina jela se njima može obogatiti. A za one namirnice kojima nedostaju ovi začini, u tanjiru ćemo ih dodati. >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << Međutim, začinjanje brzo postaje izazov kada samo male količine soli i bibera iscure iz staklenih slanika. Da bi se postigao željeni začin, obično se snažno protrese i prodrma slanik. Naravno, u ovom pristupu nema ništa loše, ali postoji lakši način.

Umesto da okrenete slanik soli ili bibera naopako preko tanjira i protresete ga na uobičajen način, efikasniji metod je da okrenete slanik naopako, a zatim trljate drugi slanik o njega. Zbog ovih pokreta i vibracija, so i biber izlaze mnogo ravnomernije i bolje nego kod klasične tehnike.

Pogledajte u vidu opširnije.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.