DOMAĆI HLEB BOLJI NEGO IZ PEKARE: Jedan trik čini koricu posebno hrskavom, a unutra je mekan (RECEPT)

Izvor: SrbijaDanas.com, 09.Feb.2022, 09:30

DOMAĆI HLEB BOLJI NEGO IZ PEKARE: Jedan trik čini koricu posebno hrskavom, a unutra je mekan (RECEPT)

Recept za najmekši domaći hleb koji svima uspeva, a jednostavno se sprema.

Hleb je posebno ukusan kada je tek pripremljen i kada cela kuća zamiriše na njega.

Za one koji se spremaju da umese hleb kod kuće treba da znaju da brašno treba da bude sobne temperature i treba da je prosejano, jer tako će biti rastresito i imaće bolju teksturu kad naraste.

Potrebno je:

Priprema:

U mlako mleko rastvoriti kvasac, dodati >> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com << šećer, promešati i sačekati da zapeni. Dodati u ulje brašno i so i sve rukama izmesiti ili mikserom.

Testo ne sme biti tvrdo, srednje, više mekše. Ako vam je testo tvrdo dodajte malo mleka. Obrađeno testo pokrijte kesom i krpom i ostavitie na toplom da se udvostruči.

Istresti na sto koji ste pobrašnjavili i uviti ga u dužu  kiflu. Iseći testo na 6 jednakih  komada (izmeriti na vagu) pa ih rukama obraditi oblikujući loptice.

Pokriti folijom i krpom da odmore 10 minuta. Malo rukama razvući testo kao manji tanjirić pa uviti u rolnicu da krajevi budu uži. Spojene krajeve spojiti. Ređati u pleh.

Oštrim nožem ili novim žiletom malo zaseći hlebčiće na 5-6 mesta na površini pa pokriti i ostaviti da odmaraju 20 minuta. Žumance umutite sa kašikom mleka ( može i samo mleko) i premazati.

Posuti krupnom solju. Peći na 200 stepeni C oko 30-35 minuta Ako želite mekši hleb uvijte u krpu, ako želite hrskav ostavite samo da se ohladi. Najlepši miris domaćeg hleba.

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.