Izvor: SrbijaDanas.com, 24.Avg.2019, 14:18 (ažurirano 02.Apr.2020.)
DOLAZE TI GOSTI, A NEMAŠ NIŠTA SLATKO KOD KUĆE? Pripremi ČOKOLADNU tortu za pola sata! (RECEPT)
Uživaćeš u svakom zalogaju.
Uvek je dobro vreme za čokoladu, a mnogima je čokoladna torta omiljeni slatkiš.
Potrebno vam je:
(za biskvit)
(za fil)
Priprema:
Prosejte brašno pomešano s praškom za pecivo u dubljoj činiji. Na pari otopite maslac i čokoladu, pa razdvojte belance i žumance. U dubljoj posudi izmiksajte žumanca sa šećerom, dodajte im otopljeni maslac i čokoladu, promešajte, >> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com << pa dodajte prosejano brašno s praškom za pecivo. U drugoj posudi napravite šne od belanaca, pa pažljivo špatulom umešajte šne u čokoladnu smesu.
Kalup za tortu prečnika 23-24 cm obložite papirom za pečenje, pa izlijte pripremljenu smesu. Smesu možete peći u četvrtastom kalupu veličine 35×24 cm. Stavite da se peče u prethodno zagrejanoj rerni na 180°C i pecite oko 20 minuta.
Napravite fil tako što ćete čokoladu sitno iseckati, a slatku pavlaku zagrejati do tačke vrenja. Zagrejanu slatku pavlaku prelijte preko čokolade pa promešajte.
Pečenu podlogu izbodite viljuškom i prelijte toplim filom (treba da bude dosta tečan). Ostavite da se ohladi na sobnoj temperaturi, pa potom kolač dobro ohladite u frižideru i tek onda skinite obruč, ako ste ga pekli kao tortu.
Nastavak na SrbijaDanas.com...