DOLAZE TI GOSTI, A NEMAŠ NIŠTA SLATKO KOD KUĆE? Pripremi ČOKOLADNU tortu za pola sata! (RECEPT)

Izvor: SrbijaDanas.com, 24.Avg.2019, 14:18   (ažurirano 02.Apr.2020.)

DOLAZE TI GOSTI, A NEMAŠ NIŠTA SLATKO KOD KUĆE? Pripremi ČOKOLADNU tortu za pola sata! (RECEPT)

Uživaćeš u svakom zalogaju.

Uvek je dobro vreme za čokoladu, a mnogima je čokoladna torta omiljeni slatkiš.

Potrebno vam je:

(za biskvit)

(za fil)

Priprema:

Prosejte brašno pomešano s praškom za pecivo u dubljoj činiji. Na pari otopite maslac i čokoladu, pa razdvojte belance i žumance. U dubljoj posudi izmiksajte žumanca sa šećerom, dodajte im otopljeni maslac i čokoladu, promešajte, >> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com << pa dodajte prosejano brašno s praškom za pecivo. U drugoj posudi napravite šne od belanaca, pa pažljivo špatulom umešajte šne u čokoladnu smesu.

Kalup za tortu prečnika 23-24 cm obložite papirom za pečenje, pa izlijte pripremljenu smesu. Smesu možete peći u četvrtastom kalupu veličine 35×24 cm. Stavite da se peče u prethodno zagrejanoj rerni na 180°C i pecite oko 20 minuta.

Napravite fil tako što ćete čokoladu sitno iseckati, a slatku pavlaku zagrejati do tačke vrenja. Zagrejanu slatku pavlaku prelijte preko čokolade pa promešajte.

Pečenu podlogu izbodite viljuškom i prelijte toplim filom (treba da bude dosta tečan). Ostavite da se ohladi na sobnoj temperaturi, pa potom kolač dobro ohladite u frižideru i tek onda skinite obruč, ako ste ga pekli kao tortu.

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.