DA VAŠE CVEĆE BUDE NAJLEPŠE: Ovo svi imate u kući, a može mnogo da POMOGNE kod ZAŠTITE biljaka

Izvor: SrbijaDanas.com, 16.Apr.2018, 14:24   (ažurirano 02.Apr.2020.)

DA VAŠE CVEĆE BUDE NAJLEPŠE: Ovo svi imate u kući, a može mnogo da POMOGNE kod ZAŠTITE biljaka

Lišće zahteva negu.

Mladim saksijskim biljkama, treba pomoći da bi dosegle svoj puni potencijal. Uz ove preparate iz kuće omogućite im da još dugo rastu i cvetaju.

Ljudi sa SMEĐIM očima nisu ni svesni kakvu MOĆ poseduju!

Čišćenje listova od prašine iziskuje posebnu pažnju jer različiti tipovi biljaka različito reaguju na određene metode. Nećete pogrešiti ako što češće poprskate biljke raspršivačem - idealno kišnicom ili destilisanom >> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com << vodom. Hemikalije iz vodovoda uglavnom nisu dobre za biljke, pogotovo za mlade.

Za biljke s mekanim listovima (bršljen, filadendron i geranije) poprskajte vodu po lišću triput nedeljno, obavezno i s donje strane listova.

NEUPEČATLJIVO EFEKTNA: Nikol Kidman ZASENILA sve svojom haljinom na crvenom tepihu (FOTO)

Biljke se hrane i preko korena, pa će oživeti ako ih zalivate vodom u koju ste dodali malo mineralne vode, kesicu čaja ili talog od kafe, a obožavaju i ustajalo pivo. Mešavinom vode i piva u razmeri 1:1 možete da ih perete, ali i zalivate.

Soba bikarbona preventivno štiti lišće biljaka, ali i nakon što je biljka zaražena.

Pomešajte kašiku sode bikarbone sa četiri litra vode i dodajte pola kašičic tečnog sapuna. Bocom s raspršivačem poprskajte po listovima i suzbićete plesan, gljivice i ostale parazite.

Bez ovakvih haljina nećete moći da zamislite proleće i leto! (FOTO)

Osim što nećete morati da trošite novac na skupe pesticide, uništićete štetočine bez da uništavate i tlo. Takođe, deca i ljubimci neće biti u opasnosti. Ali neke biljke su osetljivije, pa rastvor prvo isprobajte na delu lista.

Zbog aminokiselina koje podstiču rast, čišćenje korom od banane je biljkama svojevrsni kozmetički tretman sa hranjivom kremom.

Trampu se CEO SVET SMEJE, Asad ga POTPUNO PONIZIO! Ameri doživeli TOTALNI FIJASKO!

Biljke dobro reaguju ako pri čišćenju u vodu dodate manju količinu nemasnog mleka. Tom mešavinom operite pojedinačno svaki list s obe strane. Voda s mlekom će listovima dati blistavi sjaj i istovremeo oterati parazite. Mleko mora da bude nemasno jer u suprotnom zapušava pore listova.

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.