DA LI SE U VEZI PONAŠATE KAO ŽENA ILI KAO MAJKA? 5 stvari koje mnoge žene rade, a ozbiljno škode odnosu

Izvor: SrbijaDanas.com, 12.Jun.2022, 09:49

DA LI SE U VEZI PONAŠATE KAO ŽENA ILI KAO MAJKA? 5 stvari koje mnoge žene rade, a ozbiljno škode odnosu

U vezi bi trebalo da oba partnera budu potpuno ravnopravna i da ne preuzimaju ulogu roditelja onom drugom, ali opšte je poznato da to nije uvek slučaj

Sasvim je normalno i poželjno brinuti se o voljenoj osobi, ali ne smete dozvoliti da ta briga postane opsesija i pretvori se u to da glumite roditelja svom partneru.

Znakovi koji ukazuju da se u vezi ne ponašate kao partner već kao roditelj su različiti, a neki od njih su:

1. Svađanje bez traženja >> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com << rešenja

Svađe su sastavni deo veze i sasvim su normalne, ali ne smeju da postanu besciljne. Cilj uvek treba da bude pronalaženje rešenja koje je dobro za oboje. Kada ostanete bez rešenja i ne osećate potrebu da ga nađete, to je loš znak.

2. Čišćenje za partnerom

Dovoljno smo odrasli i sposobni da se brinemo o sebi, stoga nema potrebe da stalno idete i čistite za nekim ili skupljate tuđe razbacane stvari. Mnogo će biti bolje ako podelite kućne obaveze ravnopravno i uživate u obavljanju istih.

3. Stvaranje opravdanja

Želite voljenu osobu da vidite u pravom svetlu i da uvek bude najbolji, ali to ne znači da nema pravo da nekad pogreši ili ne opravda vaša velika očekivanja. Ukoliko njegovo loše ponašanje stalno opravdavate, to je znak da se ponašate kao majka, a ne kao devojka ili supruga.

4. Potpuno kontrolisanje

Ukoliko želite da u svakom momentu sve znate, vaša veza je osuđena na propast. Ne možete držati sve pod kontrolom i morate dozvoliti partneru da neke odluke donese samostalno, a ne da uvek čeka vaše odobrenje.

5. Stalno prigovaranje

Niko ne voli da sluša stalno zvocanje i večito nezadovoljstvo. To nije poželjno ni u jednom odnosu, a naročito ne u vezi. Pretvorićete su u dosadnu osobu kojoj ništa ne odgovara, a tako i okončati vezu u kojoj se ponašate kao roditelj.

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.