Bocuse d’Or: Najelitinije kulinarsko takmičenje na svetu održava se danas u Lionu!

Izvor: Svet, 28.Jan.2015, 13:30   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Bocuse d’Or: Najelitinije kulinarsko takmičenje na svetu održava se danas u Lionu!

Najprestižnije gastronomsko takmičenje na svetu Bocuse d’Or (Bokus de Or) okupilo je juče i danas u francuskom gradu Lion, najveća imena kulinarstva sa ciljem da se izabere – najbolji kuvar na svetu. Glavni sponzor i partner Bocuse d’Or je METRO Cash & Carry, vodeći svetski veleprodajni lanac.
Na ovom takmičenju, METRO je i oficijelni snabdevač mesom i ribom i njegov zadatak je da najboljim kuvarima sveta obezbedi najkvalitetnije sastojke za pripremu vrhunskih >> Pročitaj celu vest na sajtu Svet << specijaliteta tokom velikog finala ovog prestižnog takmičenja. Važno je zadovoljiti visoke zahteve pa je METRO obezbedio takmičarima i specijalne vrste mesa, poput svežeg mesa morke (biserke) ili skadinavske rečne pastrmke.

U finalu ovog takmičenja koje se održava svake druge godine, veštine će odmeriti 24 najbolja kuvara iz svih krajeva sveta. S obzirom na renome takmičenja pobednik će nositi epitet – najboljeg kuvara na svetu.
“Mi delimo filozofiju i strast u potrazi za kulinarskim savršenstvom koje pokazuju učesnici Bocuse d’Or i velika nam je čast da budemo deo ovog vrhunskog takmičenja i da možemo da pokažemo naše jedinstvene mogućnosti u svetu gastronomije!” – rekao je Olaf Koh, predsednik kompanije METRO, koji će, inače, uručiti nagradu pobedniku Bocuse d’Or.
Kao gost iz Srbije, manifestaciji “Bocuse d’Or” u Lionu pristustvuje i Robert Čoban, predsednik Color Press Grupe čiji magazin “Jamie” (po licenci čuvenog Džejmi Olivera) – od narednog meseca zajedno sa kompanijom “Metro” pokreće “Školu kuvanja”.



Autor i foto: Life Content

Nastavak na Svet...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Bocuse d’Or – Najelitinije kulinarsko takmičenje na svetu

Izvor: Beta OMS, 28.Jan.2015

Lion, 28. januar 2015. – Najprestižnije gastronomsko takmičenje na svetu Bocuse d’Or (Bokus de Or) okupilo je u francuskom gradu Lion, najveća imena kulinarstva sa ciljem da se izabere - najbolji kuvar na svetu. Glavni sponzor i partner Bocuse d’Or je METRO Cash & Carry, vodeći svetski...

Nastavak na Beta OMS...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Svet. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Svet. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.