Bila je fatalna dama šezdesetih, a ovako izgleda nakon 50 godina karijere

Izvor: B92, 02.Okt.2018, 18:02   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Bila je fatalna dama šezdesetih, a ovako izgleda nakon 50 godina karijere

Karijeru je počela kao 16-godišnjakinja i njen zaštitni znak bile su njene velike oči, kratka kosa i duge trepavice, a manekenka Tvigi ovako izgleda danas.

Ime Lesli Loson možda vam ne zvuči poznato, ali ako imenu dodamo nadimak Tvigi, prepoznaćete da je reč o poznatoj britanskoj manekenki iz 60-ih koja je postala sinonim za mršavost, piše Večernji.hr

Karijeru je počela kao 16-godišnjakinja i njen zaštitni znak bile su njene velike oči, kratka kosa i duge >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << trepavice i zahvaljujući androgenom izgledu njena karijera je brzo krenula uzlaznim putem.

Postala je jedna od najtraženijih manekenki svoje generacije, a već na 17. rođendan bila je toliko popularna da joj je Šer organizovala rođendansku zabavu.

Tvigi je pokrenula trend mršavosti u modnom svetu, jer do tada su pojam lepotica bile devojke bujnijih oblina, a ova danas 69-godišnjakinja kaže kako za njen izgled nije zaslužno izgladnjivanje, jednostavno je zahvaljujući genetici tako izgledala.

Lesli je nakon manekenske karijeru počela da gradi u filmskom i muzičkom svetu i čak je osvojila i dva Zlatna globusa za ulogu u seriji "Dečko", a bila je i članica rrijaliti šoa "Američki top model".

Tvigi je i dalje aktivna u svetu mode i bavi se dizajnom odeće, ima svoju internet stranicu i objavila je knjigu "Twiggy in black and white" koja je postala bestseler. Prvi put se udala 1977. za američkog glumca Majkla Vajtlija, a ćerku Karli dobili su 1978. godine.

U braku su bili sve do Majklove smrti 1983. godine. Nakon toga 1984. godine udala se za glumca i producenta Leigha Losona. Tvigi se osim modom aktivno bavi i humanitarnim radom i to pogotovo u udruženjima za žene obolele od raka dojke.

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.