BRUTALNA ISTINA! Evo ZAŠTO ne možeš da doživiš VRHUNAC kada imaš odnos sa partnerom, ovo ŽENE ZANEMARE!

Izvor: SrbijaDanas.com, 14.Feb.2021, 17:10

BRUTALNA ISTINA! Evo ZAŠTO ne možeš da doživiš VRHUNAC kada imaš odnos sa partnerom, ovo ŽENE ZANEMARE!

Mnoge misle da je problem u njima, a to nije uvek slučaj!

Na postizanje orgazma mogu uticati mnogi faktori – starosna dob, hormone, ranija seksualna iskustva, zdravstveno stanje žene, kao i stimulacija koja je potrebna kako bi se postigao orgazam.

Postoje i istraživanja koja pokazuju da se većina žena samozadovoljavanjem može dovesti do orgazma, a čak 50 odsto žena ne doživi orgazam tokom polnog odnosa, čak ni uz dodatnu stimulaciju usmerenu baš ka tome. >> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com <<

Kako bi bolje razumeli čemu same žene pripisuju orgazmičke poteškoće, Roulend i njegovi kolege anketirali su 913 žena starijih od 18 godina, uključujući 452 žene koje su prijavile ozbiljnije probleme sa postizanjem orgazma prilikom početnog pregleda.

Kad su u pitanju žene s težim poteškoćama, njih 45 odsto prijavilo je da imaju probleme s orgazmom tokom čak polovinee seksualnih iskustava. Četvrtina žena, odnosno njih 25 odsto ima problema sa postizanjem orgazma u tri četvrtine seksualnih iskustava, a 30 odsto žena tokom gotovo svih seksualnih iskustava.

Istraživači su prvo oformili nekoliko fokusnih grupa kako bi razvili skup najčešće prijavljenih faktora koji na to mogu uticati, a zatim proveli onlajn istraživanje koje je prikupilo podatke o demografskim obeležjima, podatke o načinu života, statusu odnosa i učestalosti seksualnih odnosa kao i njihovog kvaliteta, upotrebi lekova, seksualnih tehnika i postizanju orgazma.

Konačno, istraživači su raznatrali i količinu nezadovoljstva zbog poteškoća s orgazmom, što nije nužno povezano sa stvarnim poteškoćama jer nekim ženama to ne smeta, ili iz različitih razloga radije apstiniraju od seksualne aktivnosti.

Identifikovane su tri grupe žena u ovu svrhu: žene koje su imale poteškoće s orgazmom, ali nisu isticale nezadovoljstvo; žene koje su zbog toga bile nezadovoljne i žene koje nisu imale poteškoće s orgazmom.

Istraživači su ih pitali zašto misle da imaju poteškoće s orgazmom.

Najčešći razlozi koje su navele žene su stres i anksioznost – njih prijavljuje čak 58 odsto žena. Nedostatak uzbuđenja ili stimulacije problem je za gotovo 48 odsto žena, a još 40 odsto njih žali se na to da su imale premalo vremena.

Zbog negativne slike o izgledu svog tela, problema ima 28 odsto žena, njih 25 oseća bol tokom seksualnog odnosa, a 24 procenata prijavilo je da tokom odnosa nisu dovoljno vlažne. Oko 17 odsto žena ima problema zbog lekova, dok su ostali faktori prisutni u manje od 10 odsto ispitanica.

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.