BOLJI JE OD KAFE, a JAČA IMUNITET! Ovaj napitak treba da POPIJETE UJUTRU - skida KILOGRAME i čisti organizam

Izvor: SrbijaDanas.com, 24.Maj.2022, 07:26

BOLJI JE OD KAFE, a JAČA IMUNITET! Ovaj napitak treba da POPIJETE UJUTRU - skida KILOGRAME i čisti organizam

Da li ste znali da je napitak od limuna bolji od kafe? Ne samo što pospešuje varenje, nego vam daje i energiju

Ne samo da topla voda stimuliše vaš želudac i rad creva, već se veruje da limun prečišćava jetru.

Takođe, pomaže želudačnoj kiselini u varenju hrane i eliminaciji toksina.

JAČA IMUNITET

Citrusi poput limuna bogati su vitaminom C i askorbinskom kiselinom. Vitamin C pomaže u prevenciji i lečenju prehlade, dok askorbinska >> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com << kiselina pomaže apsorpciju gvožđa, koje takođe ima bitnu ulogu u jačanju imunološkog sistema.

ALKALIZUJE TELO

Ukoliko je vaše telo u hroničnom pH disbalansu, podložno je različitim bolestima i infekcijama. Premda je limun kiseo, on ima izuzetno alkalizujući efekt i njegovom upotrebom osiguravate balans pH vrednosti tela, pogotovo ukoliko često konzumirate meso, sir i alkohol.

DETOKSIKACIJA

Limunada je prirodni diuretik, što znači da pomaže i omogućava lakšu eliminaciju toksina i otrova iz vašeg tela.

DAJE VAM ENERGIJU

I najveći ljubitelji jutarnje kafe su se odvikli od ove navike nakon nekoliko dana konzumiranja tople vode s limunom. Kombinacija limuna i tople vode pomaže hidrataciji i dotoku kiseonika u krv, zbog čega ćete se osećati odlično.

ČINI VAŠU KOŽU DIVNOM

Hronična dehidratacija isušuje vašu kožu i čini je ispucalom, dok je topla limunada idealan način da se pobrinete za njen zdrav izgled. Vitamin C igra ključnu ulogu u održavanju kože zdravom, dok antioksidanti deluju protiv starenja i pojave bora.

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.