BOLJE OD LAKSATIVA: Za probleme sa zatvorom dovoljno je ovo voće

Izvor: SrbijaDanas.com, 13.Okt.2019, 18:04   (ažurirano 02.Apr.2020.)

BOLJE OD LAKSATIVA: Za probleme sa zatvorom dovoljno je ovo voće

Prirodno rešenje.

Ako je suditi prema rezultatima novog istraživanja, najbolje voće za probavu je mango, tropsko voće koje sadrži vlakna i polifenole koji mnogo efikasnije deluju protiv zatvora i upale creva nego ista količina vlakna u prahu.

Četvoronedeljno istraživanje, sprovedeno na Univerzitetu Teksas, pokazalo je sve dobrobiti ovog tropskog voća.

U istraživanju je učestvovalo 36 muškaraca i žena koji pate od dugotrajnog zatvora i koji su bili >> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com << podeljeni u dve grupe. Jedni su dnevno dobijali 300 grama manga (jedan mango), dok su drugi dobijali istu količinu vlakna u prahu.

Osim toga svi su pazili na unos ugljenih hidrata, vlakana, proteina i masnoća.

Na kraju meseca učesnici istraživanja iz obe grupe su imali manju konstipaciju, ali osobe koje su jele mango pokazale su mnogo bolje rezultate.

Dodavanje vlakana ishrani i laksativi mogu rešiti problem zatvora, ali ne pomažu kod raznih upalnih procesa u crevima, dok mango rešava i te probleme, navode vođe istraživanja.

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.