BIJONSE OTKRILA KAKO JE SMRŠALA: Objavila svoj režim ishrane, pa navukla GNEV NUTRICIONISTA! (VIDEO)

Izvor: SrbijaDanas.com, 24.Avg.2019, 19:11   (ažurirano 02.Apr.2020.)

BIJONSE OTKRILA KAKO JE SMRŠALA: Objavila svoj režim ishrane, pa navukla GNEV NUTRICIONISTA! (VIDEO)

Vrlo restriktivna dijeta.

U videozapisu s Jutjuba koji broji skoro dva miliona pregleda, Bijonse je otkrila obožavateljima kako je došla u formu. Pevačica je otkrila kako je 44 dana sledila plan ishrane Makra Borgesa kako bi izgubila težinu te se udružila s autorom knjige nutricionističkog plana od 22 dana kako bi promovisala restriktivnu isrhranu koja se temelji na veganskom režimu - no, ne slažu se svi nutricionisti s tom idejom.

Video pod naslovom "Ishrana >> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com << za 22 dana", Bijonse započinje stajanjem na vagu, kaže kako je to "noćna mora svake žene" i objašnjava da ima "dug put pred sobom".

- Ponovo sam na pozornici nakon što sam rodila blizance. Bila sam žena koja se osećala kao da moje telo nije moje - kaže pevačica pre nego što su ona i Borges započeli s programom.

A post shared by Beyoncé (@beyonce) on Aug 7, 2019 at 7:55pm PDT

Plan za 22 dana u osnovi je ishrana koja se 100% bazira na biljnoj hrani i odbacuje nekoliko vrsta hrane. U dokumentarcu, Bijonse objašnjava:

- Bez hleba, bez ugljenih hidrata, bez šećera, bez mlečnih proizvoda, bez mesa, bez ribe, bez alkohola... i gladna sam.

A post shared by Beyoncé (@beyonce) on Aug 2, 2019 at 4:29pm PDT

- Ovo je stvarno razočaravajuće. Prvo, ova dijeta vrlo je restriktivna; eliminiše se većina glavnih vrsta namirnica koje nam se preporučuju, a nema objašnjenja o alternativama koje bi mogli ponuditi. Na primer, oni koji izbacuju mlečne proizvode iz ishrane, treba da zamene hranjive elemente koje možete pronaći u mlečnoj hrani - poput kalcijuma, joda, vitamina B - istim hranjivim elementima iz druge hrane - poput obogaćenog biljnog mleka, orašastih plodova i semenki i mahunarki - svaki dan. Oni koji slede ovaj program rizikuju da postanu anemični i da im nedostaje energije -izjavila je nutricionistkinja Šarlot Strling - Rid.

Dijeta je svakako preterano restriktivna te stručnjaci upozoravaju kako se osećaj gladi ne sme ignorisati, budući da je to način na koji nam naše telo daje signal upozorenja.

A post shared by Beyoncé (@beyonce) on Jun 5, 2019 at 10:45pm PDT

Pogledajte koji je to video klip podigao veliku prašinu među nutricionistima:

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.