BIBLIJA STILA: Najuticajnija žena u svetu mode daje 5 saveta zbog kojih ćete uvek biti u trendu!

Izvor: SrbijaDanas.com, 07.Nov.2018, 15:35   (ažurirano 02.Apr.2020.)

BIBLIJA STILA: Najuticajnija žena u svetu mode daje 5 saveta zbog kojih ćete uvek biti u trendu!

Obavezno je poslušajte...

Ana Vintur, urednica magazina "Vog", važi za jednu od najuticajnijih žena u svetu mode. Iz tog razloga verujemo da će vam upravo njeni saveti pomoći da izgledate bolje nego ikad:

1. Investirajte u vanvremenske komade i nosite ih često

Prema mišljenju Anne Wintour, umesto ormara punog trendi krpica bolje je imati nekoliko kvalitetnih odevnih komada, dobro krojenih i napravljenih od finih materijala. Oni su skuplji, ali >> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com << dugoročno će se više isplatiti jer će trajati duže.

PREKINULA JE SARADNJU SA NJIMA! Žizel Bundšen konačno OTKRILA zašto je NAPUSTILA Viktorijine anđele!

2. Više rizika, manje ziheraških kombinacija

Načelna pravila dobrog odevanja svima su poznata, ali ponekad treba malo rizikovati prilikom odabira odevnih komada. Moda je pre svega igra. Možete je shvatati ozbiljno, ali pritom se ipak morate i dobro zabaviti, stoga zaboravite na neka zastarela pravila o kombinovanju uzoraka, materijala, boja i tekstura.

Nekad je nošenje više od jednog uzorka po kombinaciji bilo nezamislivo, kostim od vune ili tvida nije se nosio uz kožne jakne, a sa šarenim odevnim komadima uparivale su se samo jednobojne cipele. Naravno, sva ta pravila slobodno odbacite i prepustite se maštovitim modnim igrama koje mogu rezultirati fantastičnim izdanjima.

Obukla je haljinu na GOLU GOLCIJATU KOŽU: Srpska estrada će plakati za OVIM! (FOTO)

3. "Reciklirajte" odeću.

Mnoge slavne dame nikada neće dvaput odenuti istu kombinaciju ili odevni komad. Anna to pravilo odbacuje i zagovara "recikliranje" odeće, pogotovo kada su u pitanju večni komadi. Zašto biste sjajne pantalone, haljine, suknje čuvali u ormaru i odenuli ih tek povremeno? Nosite ih kad god to poželite, povremeno nadopunite nekim novim detaljem i uživajte u odeći u kojoj se osećate najbolje.

4. Pronađite svoj stil i držite ga se

Samo zato što se trenutno nose predimenzionirani komadi koje vi lično ne volite, ne znači da iz svog ormara morate izbaciti užu odeću i obavezno posegnuti za širokom. Odeću u kojoj se ne osećate dobro i koja vam ne pristaje slobodno ignorišite te birajte onu koja laska vašoj figuri i šalje poruku o vašoj jedinstvenosti. Iako ima pristup svim cipelama najvećih i najcjenjenijih modnih kuća, Anna više od 20 godina nosi isti model Manoloa Blahnika napravljen po meri. Bez obzira na trendove, verna je jednim cipelama.

5. Nosite boje

Anna Wintour velika je zagovornica modnog šarenila. Tamne i jednobojne komade obavezno nadopunjuje raskošnim šarenim detaljima, a u jednom izdanju spojiće i po nekoliko različitih boja koje uopšte ne moraju da budu komplementarne. Najveći modni greh koji Anna nikome ne prašta jeste potpuno crna kombinacija. U videointervjuu za Vogue svojevremeno je izjavila kako nikada ne bi nosila crno od glave do pete.

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.