BACITE IH ODMAH! Prestanite da koristite PLASTIČNU KUTIJU čim pojedete SLADOLED - može biti JAKO OPASNO!

Izvor: SrbijaDanas.com, 20.Avg.2019, 09:35   (ažurirano 02.Apr.2020.)

BACITE IH ODMAH! Prestanite da koristite PLASTIČNU KUTIJU čim pojedete SLADOLED - može biti JAKO OPASNO!

Nije zdravo.

Velika plastična kutija koja nam ostane nakon pojedenog sladoleda izgleda baš praktično? Pa još ima i poklopac koji baš fino dihtuje i zato je operete misleći: Šteta da je bacim, sigurno će mi dobro doći da u nju stavim nešto.

Recimo, ostane vam nešto jela od nekog ukusnog ručka i, pošto se danas ništa ne baca, kutija od sladoleda je idealna da u nju stavite hranu koju ćete ostaviti u frižider. A da ne pričamo da su pored toga zgodne i za >> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com << zamrzavanje hrane poput punjenih paprika, pasulja, raznih supa, svega onog što vam dobro dođe da odmrznete u danima kada kad ne stignete da skuvate ručak... Ne, ne i ne!

Plastično pakovanje od sladoleda odmah nakon što pojedete ovu ukusnu hladnu poslasticu odmah bacite ili stavite u reciklažu jer njeno ponovo korišćenje može postati jako opasno!

Stvar je u plastici

Prazne kutije od sladoleda mogu preneti hemikalije na ono što u njih stavljamo. U to se ubrajaju one poput UV stabilizatora, omekšivača ili nekih drugih supstanci koje se nalaze u plastici, pa se mogu preneti iz plastike na jelo, objašnjavaju stručnjaci. Naročito kad kutije perete vrućom vodom, nakon toga u njih stavljate hranu koja je drugačijeg sastava od sladoleda i koja može da "nagrize" plastiku.

Sladoled u kutiji je bezbedan, hrana ne

Proizvođači garantuju bezbrižnu konzumaciju sladoleda koji je u kutiji - međutim, kad se isprazni, ovo dobro zapamtite, kutija se mora baciti. Bolje je da nabavite posebne plastične posude ciljano napravljene od plastike koja je bezbedna za čuvanje hrane i koju možete koristiti više puta.

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.