Avokado i jogurt čine čuda za vašu kosu, a ako želite JAKE NOKTE, evo šta treba da jedete!

Izvor: SrbijaDanas.com, 06.Feb.2021, 14:59

Avokado i jogurt čine čuda za vašu kosu, a ako želite JAKE NOKTE, evo šta treba da jedete!

U prirodi je spas...

Nešto što sigurno sve žene žele jesu zdravi nokti i kosa. Nokti na rukama u proseku svakodnevno rastu 0,1 mm, tj. centimetar na svaka tri meseca, dok kosa, prosečno, poraste 1,25 cm mesečno?

S obzirom na to da mnogi žele da rastu brže, to se može postići odgovarajućom negom, ali i ishranom.

Pored toga što ćete kosu i nokte redovno skraćivati i tretirati određenim preparatima, potrebno je i da konzumirate namirnice koje će >> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com << pospešiti njihov rast.

Istraživanja su pokazala da kosi najviše prija spanać, orašasti plodovi, jaja, citrusi, losos, semenke, šargarepa i avokado, kao i jogurt. Nokti "traže" donekle sličnu hranu - uz šargarepu i spanać trebalo bi jesti smokve, morske alge i ribu, crveno meso, mleko i mlečne proizvode.

Ovo zapravo znači da je neophodan unos vitamina B, C, A, E i D, gvožđa, omega masnih kiselina, kao i selena.

Kada se radi o tretmanima, kao i uvek, najbolje je ono iz prirode.

Dovoljno je da nokte potopite na 20 minuta, u mešavinu 200 ml tople vode i dve kašike morske soli, postupak ponavljajte deset dana zaredom i iznenadićete se brzinom njihovog rasta.

Od davnina je poznato da kosa odlično reaguje na čaj od kamilice, a naročito ukoliko imate plavu kosu.

Na koji način vi negujete kosu i nokte?

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.