Ako prvo uradite ovo, pirinač vam nikad neće biti tvrd i slepljen

Izvor: B92, 16.Jul.2018, 11:03   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Ako prvo uradite ovo, pirinač vam nikad neće biti tvrd i slepljen

Pirinač je jedan od osnovnih dodataka svakom jelu, ali je i pored toga prava umetnost savršeno ga skuvati. To je zato što većina nas ne uradi prvi, ključni korak.

Savršeni pirinač, to svi znamo, je rastresit, a ne slepljena masa sa tvrdim zrnima.

A zapravo postoji jednostavan trik koji će vam omogućiti da uvek dobijete savršenu porciju pirinča, i sastoji se od pet koraka. Međutim, pre svega, uvek imajte na umu da na jednu šolju pirinča idu dve šolje vode, >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << tačnije, uvek je duplo veća količina vode od pirinča koji kuvate. Takođe, pre kuvanja, pirinač uvek operite kako biste skinuli svu prljavštinu sa njega.

Sada, kada ste obavili pripremu, pirinač spremajte u ovih pet koraka kako bi uvek bio savršen:

Nastavak na B92...






Povezane vesti

Kako da savršeno skuvate rižu

Izvor: Nezavisne Novine, 16.Jul.2018

Riža je jedan od osnovnih dodataka svakom jelu, ali je i pored toga prava umjetnost savršeno je skuvati. To je zato što većina nas ne uradi prvi, ključni korak.

Nastavak na Nezavisne Novine...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.