APSOLUTNO NAJMOĆNIJI LEK IZ PRIRODE: Kopriva LEČI 3 OZBILJNA OBOLJENJA! Evo kako je konzumirati

Izvor: SrbijaDanas.com, 23.Maj.2019, 19:41   (ažurirano 02.Apr.2020.)

APSOLUTNO NAJMOĆNIJI LEK IZ PRIRODE: Kopriva LEČI 3 OZBILJNA OBOLJENJA! Evo kako je konzumirati

Spas na dohvat ruke!

Pažljivo uberite sa rukavicama ovu jedinstvenu biljku, i izlečite brojne tegbe....

Zaista, retke su biljke koje leče toliko širok spektar oboljenja. Kopriva, između ostalog pruža veliko olakšanje i kod dijabetesa, reumatoidnog artritisa i alergijskog rinitisa, koji su prave epidemije 21. veka, piše "Alternativa za vas".

1. Dijabetes  

Istraživanja su otkrila da kopriva (njeni listovi i stabljika) pomažu u snižavanju >> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com << nivoa glukoze u krvi, stoga može biti i dobra pomoć u lečenju dijabetesa. Lekovite materije prisutne u koprivi stimulišu gušteraču na otpuštanje insulina, dok istovremeno inhibiraju delovanje alfa-glukozidaze - enzima zaduženog za razgradnju ugljenih hidrata. Zahvaljujući tome, telo sporije apsorbuje glukozu pa se sprečava nagli porast nivoa šećera u krvi.

Primena: svako jutro iscedite u sokovniku sok od svežih listova koprive. Sok pijte razređen s vodom (pomešajte 15 ml soka s pola čaše vode). Uvijek pijte svježe izmiksirani sok.

 2. Reumatoidni artritis

Kopriva smanjuje upalne procese u organizmu, stoga može da ublaži i tegobe koje izaziva reumatoidni artritis. Njeni listovi imaju blagotvorano dejstvo na artritis i dok osoba miruje i dok je aktivna. Ova moćna biljka djeluje tako da inhibira leukocitnu elastazu, koja igra važnu ulogu u upalnim procesima u organizmu.

Jeste li znali da se u drevno rimsko doba primijenjivala metoda „šibanja“ kože koprivom kao pomoć kod hronične reume? Zvuči neverovati, ali zaista pomaže.

Reč je o tzv. urtikaciji, odnosno masaži tela koprivom s ciljem podsticanja cirkulacije.

Stavljanjem sveže koprive na bolna mesta ublažavaju se simptomi i tegobe artritisa i išijasa. Kada listovi dođu u kontakt s kožom, deluju kao okidači za stvaranje histamina i serotonina u organizmu, što ublažava bol. Ali, ako se užasavate "šibanja koprivom", slobodno konzumirajte čaj, koji ima diuretska svojstva, pomaže eliminaciji mokraćne kiseline i natrijuma iz organizma i olakšava tegobe uzrokovane gihtom, reumom i artritisom.

Primena: 2 kašičice sušene koprive prelijte šoljom vruće vode, ostavite da odstoji desetak minuta pa procedite. Dvaput ili triput dnevno popijte po šolju ovog čaja.

3. Alergijski rinitis 

Alergijski rinitis je upala sluznice nosa koja rezultira kijanjem i svrabom. Zbog rinitisa danas sve veći broj ljudi posećuje lekara opšte prakse. Ali, kao i kod drugih alergija, i kod alergijskog rinitisa uveliko može da pomogne obični čaj od koprive. U jednoj studiji čak je 57% pacijenata izjavilo da im je kopriva ublažila simptome alergije, a 47% njih potvrdilo je da im je kopriva više pomogla nego klasični lekovi.

Primena: tokom sezone alergije (možete započeti i pre) svaki dan popijte po 2-3 šolje sveže skuvanog čaja od koprive.

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.