7 grešaka zbog kojih izgledate loše na fotografijama

Izvor: Savršena.com, 05.Sep.2017, 00:06   (ažurirano 02.Apr.2020.)

7 grešaka zbog kojih izgledate loše na fotografijama

Postoje stvari uz pomoć kojih možete izgledati bolje na fotografijama. Nije tajna da se poznate osobe koriste takvim tehnikama, pa zašto ne biste i vi?
Pre nego što objavite da niste fotogenični, budite sigurni da ne pravite neke od sledećih grešaka koje sabotiraju vaš izgled na fotografijama.
Pogled Poziranje pred fotoaparatom u mnogima izaziva strah. “Buljenjem” u objektiv kamere izgledate nesamouvereno i uplašeno, zbog čega ne izgledate onako kako biste želeli i mogli. >> Pročitaj celu vest na sajtu Savršena.com << Ali, žmirkanje je tehnika zbog koje ćete zavoleti da pozirate. Lagano žmirkajte, ali pri tome izgledajte kao da ste ugledali srnu na putu. Verujte, ova poza će učiniti čuda.
Položaj ruku Spremate se da pozirate, ali ne znate kuda ćete s rukama. To može biti neprijatno jer će napetost na vašem licu odmah biti primećena, a fotografija će automatski izgledati lošije. Neka vam ruke zauzmu položaj kao da želite da uzmete šoljicu kafe ili naočare za sunce, ili ih smestite u džep. Možete ih držati na bokovima ili zauzeti pozu kao da želite malo detaljnije da ih pogledate nakon što ste se vratili s manikira.
Govorite “ptičica” Ovaj “trik” jednostavno ne pali. Ako već morate nešto da kažete pokušajte sa rečju “modeli” jer će usta ostati lagano otvorena, a osmeh će izgledati prirodno.
Ne vežbate “Vežbom do savršenstva” je izreka koja se može primeniti na sve, pa tako i na fotogeničniji izgled. Stanite ispred ogledala i pokušajte da zauzmete različite poze i izraze lica da biste videli što vam najbolje odgovara. Jednom kada se nađete pred objektivom fotoaparata bićete samouvereniji jer ćete znati kakvu pozu da zauzmete, a onda se možete nadati samo najboljem.
 Usiljeni smešak Zbog ovakve vrste osmeha niko ne može ispasti dobro na fotografijama. Da biste izbegli “usiljeni” smešak, koristite svoj jezik. Smestite jezik odmah iza prednjih zuba dok se smejete. Na taj način izgledaćete opuštenije i prirodnije.
Ukočeni ste Za one koji nisu profesionalni modeli, poziranje može izazvati veliku nelagodu, ali ne morate zbog toga da na fotografijama izgledate nervozno i uplašeno. Iskoristite predmete koji su u vašoj blizini da bi fokus bio na drugim stvarima. Ako ste na ulici, upotrebite šareni zid kao pozadinu ili neku drugu uočljivu i zanimljivu stvar.
Gledate pravo u kameru Nagnite glavu blago u jednu stranu i “uvucite” bradu. Dodajte još žmirkanje i imate dobitnu kombinaciju koju možete koristiti prilikom fotografisanja.

Nastavak na Savršena.com...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Savršena.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Savršena.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.