6 loših navika koje bukvalno uništavaju vašu kosu na ovoj zimi

Izvor: Vesti-online.com, 04.Dec.2018, 06:32   (ažurirano 02.Apr.2020.)

6 loših navika koje bukvalno uništavaju vašu kosu na ovoj zimi

Hladnoća utiče na kvalitet vaše dlake. Kosa na zimi više puca, samim tim se krza i vaša frizura gubi oblik. Ako tome dodate šest loših navika koje gotovo svi imamo, onda je naša frizura totalno upropašćena.

Suv vazduh je glavni neprijatelj vaše kose.

Ipak, ako želite da sačuvate frizuru, ovih šest stavri nikako ne treba da radite.

Izlazite napolje sa vlažnom kosom

Verovatno vam je poznato da iz zdravstvenih razloga ne bi trebalo >> Pročitaj celu vest na sajtu Vesti-online.com << zimi da izlazite napolje kada vam je mokra kosa. Međutim, postoje i estetski razlozi.

Naime, ako je kosa mokra, na niskim temperatirama ona se ledi. Samim tim je dlaka koja je "otvorena" jer je sveže oprana sklonija pucanju.

Frizeri preporučuju da u zimskom periodu perete kosu uveče pre spavanja, da je dobro osušite i da se tokom noći svi folikuli zatvore. To će ublažiti štetu i omogućiti vam da sačuvate željenu frizuru.

Ne koristite dovoljno balzama

Kada su napolju niske temperature, kosi je potrebno više hidracije. Zbog toga je preporučljivo da koristite balzam češće, kao i maske za kosu.

Frizeri savetuju da bi zimi trebalo da gotovo svakodnevno da "pakujemo" kosu, odnosno njene krajeve.

Osim toga, važno je da ne ispiramo balzam do kraja kada ga nanosimo pri pranju kose.

Perete kosu vrelom vodom

Vrela voda može da osuši kosu, što vam zimi nikako nije potrebno.

Kao što hladna voda suši dlaku, isti uticaj ima i vrela voda. Ona potpuno otvara vlasi i voda može duže da se zadrži unutra, što u kombinaciji sa hladnim vazduhom dovodi do smrzavanja dlake. Ovo dovodi do njenog pucanja i možete da zaboravite na dobru frizuru.

Ispirate kosu do maksimuma

Već smo napomenuli da na kosi treba da ostane nešto balzama kako bi ostala hidrirana.

Ipak, to nije sve što treba da znate. Kada perete kosu ona je natopljena vodom i mnogo teža. Ako je ispirate do besvesti onda samo doprinosite tome da dlaka puca još pri pranju.

Oštećena i suva dlaka je podložnija uništavanju na niskim temperaturama.

Koristite proizvode na bazi alkohola

Ako želite da zadržite vlažnost svoje kose, proizvodi na bazi alkohola nisu najbolje rešenje. Izbegavajte lakove za kosu i sprejeve za zaštitu od temperatura pri sušanju kose, jer su oni bogati alkoholom.

Alkohol se dodaje kozmetičkim proizvodima za kosu da bi se kosa brže sušila, a to vam zimi nikako ne treba.

Ne birate najbolju kapu

Naravno da ćete zimi nositi šešir ili kapu da biste sačuvali toplotu glave. Ipak, ako pazite na svoju frizuru, onda morate da znate da odaberete pravi aksesoar.

Naime, ako se kosa elektriše, mrsi ili slepljuje, ona je podložnija pucanju, a to sigurno želite da izbegnete.

Birajte kape ili šešire od prirodnih vlakana, poput kašmira, jer na ovaj način, čak dok je pod tkaninom, kosa diše.

Nastavak na Vesti-online.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Vesti-online.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Vesti-online.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.