3 KILOGRAMA ZA 3 DANA! Uz ovu DIJETU bićete oduševljeni rezultatima, koji su vidljivi već nakon 72 SATA

Izvor: SrbijaDanas.com, 20.Okt.2020, 13:04

3 KILOGRAMA ZA 3 DANA! Uz ovu DIJETU bićete oduševljeni rezultatima, koji su vidljivi već nakon 72 SATA

Vredi isprobati!

Dijeta pod nazivom "3 kg za 3 dana" je idealna za one koji su spremni da kratko vreme budu na prilično niskokaloričnom jelovniku kako bi se rešili suvišnih kilograma.

Nećemo vas lagati, moguće je da ćete osećati glad za vreme ove dijete, ali neka vas motiviše činjenica da će trajati samo tri dana! Za sve one koji ne mogu da zamisle dan bez slatkiša i kafe, dobra vest je da i ne moraju. Sladoled i kafa su u jelovniku ovog režima.
>> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com <<
Ova dijeta je popularna već duže vreme, a postoji i razlog zašto nije "pala u zaborav" kao većina drugih restriktivnih režima ishrane. Studije su pokazale da se osobe koje nemaju veliki višak kilograma, a opet nisu zadovoljne svojom linijom, najteže odlučuju da započnu dijetu. Ideja o odricanju od omiljene hrane na mesec dana se čini kao prevelika cena za tako malu razliku u kilaži. Upravo zato je ova dijeta dobra. Kratko traje, a daje instant rezultate.

Šta možete da jedete?

Ova dijeta se ne bazira na obilnim porcijama niskokaloričnih namirnica, već na skromnim porcijama hrane koju obično volite da jedete. Sastoji se iz tri obroka, a budući da traje samo tri dana nema mnogo prostora za raznovrsnu ishranu.

Ipak, ovakav jelovnik vam daje jednu psihološku prednost, jer dozvoljava konzumiranje hrane koja se u većini dijeta ne preporučuje. Tako, iako ćete se uglavnom osećati "polusito", bićete zadovoljni jer niste morali da se odreknete svega što volite.

 Šta posle?

Ako želite da oslabite više od tri kilograma, možete da ponovite ciklus. Međutim, neophodno je da prvo napravite pauzu od četiri dana. Ali, važno je da znate da za vreme pauze morate da vodite računa o ishrani - dakle, bez preterivanja! Mada zbog smanjenog unosa kalorija, tokom dijete nije preporučljivo da vežbate, u periodu koji sledi bi bilo poželjno da imate umerenu fizičku aktivnost. Možete da odvojite pola sata za šetnju bržim tempom, vozite sobni bicikl ili po 45 minuta dnevno radite vežbe na parteru. Četiri dana pauze će dati vašem telu i psihi dovoljno vremena da malo "odmore", povrate energiju i prikupe elan za novu borbu sa suvišnim kilogramima.

Iskustva 

Zanimljivo je i da su osobe koje su borbu sa velikim viškom kilograma započele baš ovom dijetom, imale višestruke koristi od nje. Osim što im je mršavljenje u rekordnom roku dalo motivaciju da istraju u ostvarenju svog cilja, pokazalo se da princip konzumiranja malih porcija hrane koja nije isključivo dijetalna pozitivno deluje na psihu. Prednost dijete "3 kg za 3 dana" je i u tome što se jelovnik sastoji od namirnica koje su svima dostupne i nisu skupe. Jela se jednostavno i brzo pripremaju.

Jelovnik

1. dan

Doručak:crna kafa ili čaj (sa malo šećera), 1/2 grejpfruta, 1 kriška tosta, 1 supena kašika kikiriki putera

Ručak: 1/2 šolje od 2,5 dl tunjevine, 1 kriška tosta, kafa ili čaj (sa malo šećera) ili voda

Večera: 100 g barenog posnog mesa (bilo koje), 1 šolja od 2,5 dl barene boranije, 1 šolja od 2,5 dl šargarepe, 1 šolja od 2,5 dl sladoleda od vanile, 1 jabuka srednje veličine, kafa ili čaj (sa malo šećera) ili voda

2. dan

Doručak: crna kafa ili čaj (sa malo šećera), 1 kuvano jaje, 1 kriška tosta, 1 banana

Ručak: 1 šolja od 2,5 dl nemasnog sira, 1 kriška tosta, kafa ili čaj (sa malo šećera) ili voda

Večera: 2 viršle, 1/2 šolje od 2,5 dl narendane šargarepe, 1 šolja od 2,5 dl poparenih brokola, 1/2 šolje od 2,5 dl sladoleda od vanile, kafa ili čaj (sa malo šećera) ili voda

3. dan

Doručak: crna kafa ili čaj (sa malo šećera), 50 g mladog sira, 1 kriška tosta, 1 jabuka

Ručak: 1 tvrdo kuvano jaje, 1 kriška tosta, kafa ili čaj (sa malo šećera) ili voda

Večera: 1 šolja od 2,5 dl tunjevine, 1 šolja od 2,5 dl narendane šargarepe, 1 šolja od 2,5 dl barenog karfiola, 1 šolja od 2,5 dl sezonskog voća, 1/2 šolje od 2,5 dl sladoleda od vanile, kafa ili čaj (sa malo šećera) ili voda.

Jedini slatkiš koji je dozvoljen u ovoj dijeti je sladoled. Zašto? Iako se čini neuobičajeno da usred jeseni jedete namirnicu koja se smatra letnjom, postoji logično objašnjenje. Naime, kada unosimo hranu ili piće koje je hladno, naše telo mora da potroši dodatnu energiju da bi ga "utoplilo" i na taj način troši više kalorija. Osim toga, naučnici kažu da je sladoled bolje konzumirati u jesen i zimu i iz zdravstvenih razloga. Temperaturna razlika između tela i spoljnog okruženja je tada manja, pa se tako sprečava pojava temperaturnog šoka.

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.