Zemljotres u Severnoj Koreji

Izvor: RTS, 23.Sep.2017, 12:58   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Zemljotres u Severnoj Koreji

Organizacija sveobuhvatnog sporazuma o zabrani nuklearnih proba (CTBTO) saopštila je da je otkrila dva seizmička potresa u Severnoj Koreji, ali da se verovatno ne radi o namerno izazvanim eksplozijama u ovoj izolovanoj državi, navodi "Rojters".
"Dva seizmička potresa. U 8.29 po Koordinisanom univerzalnom vremenu; mnogo manji u 4.43 po Koordinisanom univerzalnom vremenu, mala verovatnoća da ih je čovek >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << izazvao. Slično "rušenju" koje je usledilo 8,5 minuta nakon šeste nuklearne probe Demokratske Narodne Republike Koreje! Analize su u toku", naveo je na Tviteru izvršni sekretar ove organizacije Lasina Zerbo.
Ranije je Bi-Bi-Si preneo da je na 50 kilometara od mesta gde Severna Koreja vrši nuklearna testiranja, dogodio se zemljotres jačine 3,4 jedinice Rihterove skale. 
Epicentar zemljotresa nalazi se nedaleko od mesta gde je 3. septembra u Severnoj Koreji zabeležen potres, za koji se istpostavilo da je u stvari bio nuklearna proba.
Kako prenosi AFP, taj potres, za koji su Kinezi saopštili da se sumnja da je posledica eksplozije, zabeležen je na severoistoku zemlje, nedaleko od mesta sa koga ta zemlja izvodi nuklearne probe.
Južnokorejska meteorološka služba je, međutim, saopštila da je zemljotres bio jačine tri stepena, ali i da je jasno da zemljotres nije izazvala veštačka eksplozija.

Nastavak na RTS...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Zemljotres u S.Koreji, nije atomska proba

Izvor: Večernje novosti, 23.Sep.2017

Kineska seizmička služba saopštila je da danas je u Severnoj Koreji zabeležen zemljotres jačine 3,4 po Rihterovoj skali Kineska seizmička služba saopštila je da danas je u Severnoj Koreji zabeležen zemljotres jačine 3,4 po Rihterovoj skali. Kako prenosi AFP, taj potres,...

Nastavak na Večernje novosti...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.