U Kostajnici sedam objekata neupotrebljivo, 135 za sanaciju

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 08.Feb.2021, 12:04

U Kostajnici sedam objekata neupotrebljivo, 135 za sanaciju

Timovi za kategorizaciju pregledali su 1.490 objekata u Kostajnici, od kojih je sedam urušeno u zemljotresu krajem decembra, izjavio je portparol opštine Aleksandar Pašić.

"Sedam objekata je pretrpelo šesti stepen oštećenja. Ova kategorija znači da su objekti urušeni u zemljotresu ili su oštećeni u tolikoj meri da je njihova sanacija nemoguća", rekao je Pašić u izjavi za Srnu.

Reč je, dodao je, o podacima zaključno sa 4. februarom.
>> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine <<
Naveo je da je 135 objekata kategorisano od trećeg do petog stepena oštećenja, što znači da će za njihovu obnovu biti potrebni projekti rekonstrukcije i sanacije, kojima će biti određeno da li će biti rušeni ili sanirani.

Pašić je kazao da je 106 objekata označeno drugim stepenom oštećenja, a 303 su dobila oznaku prvog stepena.

"Šestim stepenom se obeležavaju objekti koji su urušeni, značajno oštećeni objekti kategorišu se petim, četvrtim i trećim, dok se manje oštećeni označavaju prvi i drugim", precizirao je Pašić.

Prema njegovim rečima, značajno su oštećeni i objekti opštinske uprave, Radija Kostajnica, Srednjoškolskog centra, parohijski dom i zgrada magistrata u kojoj su bile smeštene poslovnice Poreske uprave i Fond PIO Republike Srpske.
Pogledaj vesti o: Zemljotres

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.