Tri jaka zemljotresa u južnom Pacifiku, krenuli cunamiji

Izvor: B92, 20.Nov.2017, 08:19   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Tri jaka zemljotresa u južnom Pacifiku, krenuli cunamiji

Nakon dva snažna zemljotresa u vodama južnog Pacifika, jutros se dogodio još jedan i to još jači zemljotres jačine 7 stepeni po Rihteru.

Američki geološki intitut je saopštio da se najnoviji zemljotres dogodio u ponedeljak ujutru u 09.43, 82 kilometra istočno od Lojaliti ostrva u Novoj Kaledoniji.

Primećeni su i cunami talasi koji su krenuli ka Novoj Kaledoniji i Vanuatuu. Očekuje >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << se da će talasi do jednog metra visine stići do Nove Kaledonije, a nešto niži do Vanuatua, saopštio je Pacifički centar za upozorenje od cunamija.

Prema njihovom procenama, cunamiji sa mogući u opsegu od 300 kilometara od epicentra.

Zemljotres se dogodio na dubini od 10 kilometara, prenosi Rojters.

Prethodno je u toj oblasti zabeležen zemljotres jačine 6,6 stepeni po Rihterovoj skali. Za sada nema podataka o materijalnoj šteti.
Pogledaj vesti o: Zemljotres

Nastavak na B92...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

(VIDEO) STRAHOTA NA PACIFIKU, 2 ZEMLJOTRESA, PA CUNAMI: Posle žestokih potresa, panika na ostvima!

Izvor: Kurir, 20.Nov.2017

Zemljotres jačine 7 stepeni po Rihterovoj skali dogodio se ponedeljak ujutru u vodama južnog Pacifika, 82 kilometra istočno od Lojaliti ostrva u Novoj Kaledoniji, saopštio je Američki geološki intitut.

Nastavak na Kurir...

Zemljotres kod Nove Kaledonije, upozorenje na cunami

Izvor: N1 televizija, 20.Nov.2017

Snažan potres sa epicentrom ispod dna okeana izazvao je u južnom Pacifiku manji cunami koji je krenuo prema obalama Nove Kaledonije i susednog Vanuatua, a vlasti su naredile evakuaciju stanovništva...Pacifički centar za upozorenja na cunami sa sedištem na Havajima poslao je upozorenje za obale unutar...

Nastavak na N1 televizija...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.