Tirana: Posle zemljotresa malo koji objekat ostao neoštećen

Izvor: B92, 29.Nov.2019, 19:45   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Tirana: Posle zemljotresa malo koji objekat ostao neoštećen

Razorni zemljotres 26. novembra u Tirani nije prouzrokovao žrtve, kao što je to bio slučaj u Draču u Tumanu, ali je malo objekata ostalo neoštećeno.

To je izjavio gradonačelnik, Erion Veljiaj.

Razorni zemljotres, koji je 26. novembra pogodio delove Albanije, u Tirani nije prouzrokovao žrtve, kao što je to bio slučaj u Draču u Tumanu, ali je malo objekata ostalo neoštećeno, izjavio je >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << danas gradonačelnik, Erion Veljiaj.

Veljiaj je pozvao građane da se povinuju naredbama stručnjaka i ne vraćaju se u stanove koji su označeni kao rizični za stanovanje, gde bi im život bio ugrožen.

"Situacija u Tirani prošla je prvu fazu vanredne situacije, ali nismo prošli bez značajnih oštećenja. Prvo što tražim je saradnja sa vlastima koji rade na utvrđivanju upotrebljivosti objekata. Ne trebaju nam junaštvo, već hladnokrvnost, bez paničnih ponašanja i potpuna poslušnost vlasti koje su u stalnom kontaktu sa stručnjacima koji procenjuju stanje objekata", rekao je Veljiaj.

Rekao je da je Grad Tirana dužan da sprovede neke akcije kontrolisanog rušenja pojedinih objekata, koji su toliko oštećeni da izazivaju opasnost po život građana.

Rekao je da će porodice koje su ostale bez svojih stanova i kuća biti smeštene u socijalnim centrima i hotelima.

Veljiaj je rekao i da je zahvajujući solidarnoj pomoći dobijeno više nego sto je potrebno odeće, ali da nedostaju kreveti, ćebad i hrana.

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.