Spasioci iz Srbije izvukli dva tela u Tumanu

Izvor: RTS, 27.Nov.2019, 11:48   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Spasioci iz Srbije izvukli dva tela u Tumanu

Spasilački tim iz Srbije izvukao je dva beživotna tela iz ruševina u albanskom gradu Tumanu, koji je najteže pogođen jučerašnjim zemljotresom.
Izvučena su tela muškarca i žene, javlja reporter RTS-a. 

Spasioci iz Srbije stigli su u Albaniju nakon serije razornih zemljotresa koji su pogodili tu zemlju.
Vođa spasilačke ekipe Davor Vidović rekao je za RTS >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << da su dobili veliku pomoć od ambasadora Srbije i od službi Severne Makedonije i Albanije. Istakao je da će oni ostati dok god postoji potreba za njihovim angažovanjem.
Zamenik načelnika Uprave za vatrogasno-spasilačke jedinice i civilnu zaštitu u okviru Sektora za vanredne situacije Srbije Vlada Plemić rekao za RTS da su oni dobro obučeni i da mogu da pariraju spasilačkim ekipama u svetu. 
U Albaniji spasioci tragaju za preživelima pod ruševinama. Na području Drača i Tirane je proglašena vanredna situacija. Broj žrtava porastao je na 29, a ima više od 650 povređenih.
Albanski premijer Edi Rama je na vanrednoj sednici vlade zahvalio svim zvaničnicima zemalja regiona, Evrope i sveta koji su uputili pomoć Albaniji.

Nastavak na RTS...






Povezane vesti

Srpski spasioci izvukli dva tela IZ RUŠEVINA u Albaniji

Izvor: Blic, 27.Nov.2019

Spasilački tim iz Srbije izvukao je dva beživotna tela iz ruševina u albanskom gradu Tumanu, koji je najteže pogođen jučerašnjim zemljotresom.

Nastavak na Blic...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.