Snažni zemljotresi u Kini - povređeno 27 osoba

Izvor: B92, 22.Maj.2021, 08:19

Snažni zemljotresi u Kini - povređeno 27 osoba

Najmanje tri osobe su poginule, a 27 je povređeno u snažnom zemljotresu koji je u petak pogodio kinesku provinciju Junan.

Nakon tog zemljotresa usledio je još jači potres u provinciji Chinghaj u kojem nije bilo žrtava, prenosi Gardijan.

Epicentar zemljotresa u Junanu na jugozapadu zemlje u blizini granice sa Mjanmarom, bio je oko 28 kilometara od grada Dali, na dubini od 10 kilometara.

Potres >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << se snažno osetio oko grada Dali, ali izveštaji kineskih medija navode da je prouzrokovao relativno malu štetu.

Američki geološki zavod je saopštio da je jačina potresa u epicentru iznosila 6,1 stepen Rihtera, dok je seizmološki biro u Junanu naveo da je jačina bila 6,4 stepena i da je epicentar bio na osam kilometara dubine, preneo je AP.

Nekiloko sati kasnije zemljotres jačine 7,3 stepena pogodio je provnicju Chinghaj na severozapadu Tibetskog platoa, a izveštaja o

mogućim žrtvama na tom slabo naseljenom području još nema.

Oba zemljotresa su bila plitka, a takvi potresi, prema rečima stručnjaka, često mogu da izazovu više štete, posebno u gusto naseljenim područjima.

Jugozapad Kine je poznat kao trusno područje.

Tokom prošle godine, registrovan je potres jačine pet stepeni Rihtera, a u njemu su poginule četiri osobe dok je povređeno 23, pokazuju podaci kineskog centra za zemljotrese.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

Nastavak na B92...






Povezane vesti

Troje poginulih, 27 povređenih u zemljotresu u Kini

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 22.Maj.2021

Najmanje tri osobe su poginule, a 27 je povređeno u snažnom zemljotresu koji je u petak pogodio kinesku provinciju Junan, nakon čega je usledio još jači potres u provinciji Ćinghaj u kojem nije bilo žrtava, prenosi Gardijan...Epicentar zemljotresa u Junanu. na jugozapadu zemlje u blizini granice...

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.