Peru: U snažnom zemljotresu magnitude 8.0 ima povređenih i materijalne štete

Izvor: NoviMagazin.rs, 26.Maj.2019, 11:21   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Peru: U snažnom zemljotresu magnitude 8.0 ima povređenih i materijalne štete

U snažnom zemljotresu magnitude 8.0 koji je danas pogodio Peru, rpovređeno je najmanje šest osoba i uništeno je nekoliko desetina kuća, tri škole, tri bolnice i dve crkve.

Kako su javile agencije, zemljotres je bio na dubini od 114 kilometara.

Potres je u zabeležen u 9.41, 80 kilometara jugoistočno od sela Lagunas i 98 kilometara severistočno od grada Jurimagas.

Predsednik Perua Martin >> Pročitaj celu vest na sajtu NoviMagazin.rs << Vizkara pozvao je na smirenost i rekao da se "zemljotres osetio u celom području Amazona.

U gradu Jurimgas je nestalo električne energije a u tom području oštećeni su i neki putevi.

Zemljotres se osetio i u glavnom gradu Limi a njegovi stanovnici su rekli da je on trajao neuobičajeno dugo.

Zemljotresi su česti u Peruu koji se nalazi u takozvanom Pacifičkom vatrenom pojasu. U avgustu 2007. sličan zemljotres koji se dogodio u blizini Lime je ubio više od 500 ljudi.

Nastavak na NoviMagazin.rs...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Snažni zemljotres pogodio Peru

Izvor: Danas, 26.Maj.2019

Snažan zemljotres magnitude 8.0 pogodio je danas Peru, saopštio je Američki geološki institut. Članak Snažni zemljotres pogodio Peru se pojavljuje prvo na Dnevni list Danas.

Nastavak na Danas...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta NoviMagazin.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta NoviMagazin.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.