Snažan zemljotres kod ostrva Java

Izvor: B92, 07.Jul.2020, 08:45

Snažan zemljotres kod ostrva Java

Džakarta -- Zemljotres sa epicentrom duboko u okeanu potresao je indonežansko ostrvo Javu, ali nije bilo povređenih niti je prijavljena materijalna šteta.

Zemljotres je, prema podacima Američkog geološkog instituta, bio jačine 6,6 stepeni sa episcentrom 94 kilometara do Batanga, grada na obali ostrva Java, i dubini od 528 kilometara, navodi agencija AP.

Indonežanska agencija za meteorologiju, >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << klimatologiju i geofiziku saopštila je da se osetio zemljotres jačine 6,1 stepeni i da je prouzrokovao cunami.

Stanovnici su, prema prvim izveštajima, osetili blago podrhtavanje tla.

U Indoneziji su zemljotresi i vulkanske erpupcije česte pojave. U snažnom zemljotresu u Indijskom okeanu koji je izazvao i čunami, 2004. godine poginulo je 230.000 ljudi iz nekoliko zemalja, a najviše iz Indonezije.

Nastavak na B92...






Povezane vesti

Zemljotres u okeanu kod Indonezije

Izvor: Nezavisne Novine, 07.Jul.2020

DŽAKARTA - Zemljotres s epicentrom duboko u okeanu potresao je indonežansko ostrvo Javs, ali nije bilo povrijeđenih niti je prijavljena materijalna šteta.

Nastavak na Nezavisne Novine...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.