Snažan zemljotres kod Balija, najmanje troje mrtvih

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 11.Okt.2018, 08:35   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Snažan zemljotres kod Balija, najmanje troje mrtvih

Najmanje tri osobe su poginule, a četiri povređene u snažnom zemljotresu jačine šest stepeni Rihterove skale koji je pogodio oblast kod indonežanskog ostrva Bali, saopštili su danas zvaničnici.

Portparol indonežanske agencije za vanredne situacije je na Tviteru objavio da je nekoliko kuća oštećeno u zemljotresu koji je potresao Bali i Istočnu Javu.

Indonezija se još nije oporavila od >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << prošlomesečnog zemljotresa i potom pokrenutog cunamija u kojem je, prema poslednjim podacima, poginulo 2.045 ljudi, podseća AP.

Najnoviji potres je nakratko izazvao paniku među ostravljanima iako nije bilo opasnosti od cunamija.

Epicentar zemljotresa registrovan je u Balijskom moru, 40 kilometara severozapadno od Sumberanijara na obližnjem ostrvu Java, navodi se u saopštenju, prenosi Rojters.

Potres je uzrmao zgrade na nekoliko sekundi na Baliju, a neki meštani su nakratko izašli iz svojih domova u Denpasaru, glavnom gradu ostrva, navode očevici.

Na Baliju se, inače, ove nedelje održavaju godišnji sastanci Međunarodnog monetarnog fonda i Svetske banke, na kojima učestvuje više od 19.000 delegata i drugih gostiju, uključujući ministre i neke lidere, navodi Rojters.

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Snažan zemljotres kod Balija, ima mrtvih

Izvor: Nezavisne Novine, 11.Okt.2018

BALI - Najmanje tri osobe su poginule, četiri povrijeđene u snažnom zemljotresu jačine šest stepeni Rihterove skale koji je pogodio oblast kod indonežanskog ostrva Bali.

Nastavak na Nezavisne Novine...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.