Izvor: RTS, 27.Sep.2021, 08:57

Serija zemljotresa pogodila Krit – dve osobe zarobljene u ruševinama, srušila se i crkva

Nekoliko zemljotresa pogodilo je jutros grčko ostrvo Krit, a najjači je bio 5,8 jedinica Rihterove skale, javljaju grčki mediji. Prijavljena je materijalna šteta. U Iraklionu naređena evakuacija škola i svih institucija.
Grčki Skai prenosi da je najjači zemljotres bio 5,8 jedinica Rihtera, 78 kilometara južno >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << od glavnog grada Irakliona.

Osetio se jutros u 9.17 po lokalnom vremenu, na dubini od 10 kilomatara i trajao je oko 15 sekundi, podaci su Geodinamičkog instituta.
Načelnik sela Arkalohori rekao je za Skai da su se srušile dve crkve i još neke zgrade u selu i da su dve osobe ostale zarobljene.
Jedna osoba zaglavljena je u ruševinama u crkvi, gde se srušila kupola tokom radova, dok je druga osoba zarobljena u svojoj kući.

Državljanka Srbije Svetlana Ignjatović, koja živi i radi na Kritu, ispričala je za sajt RTS-a da je u trenutku zemljotresa bila na poslu, u firmi koja se inače bavi proizvodnjom sireva.
Kako kaže, mašine su popadale od jačine potresa, a prosule su se i sirovine u proizvodnji. Dodaje i da je ulicama prolaze vatrogasci i hitna pomoć.
U Iraklionu je naređena evakuacija škola i svih institucija. 
Potres se osetio širom Krita, ali i na poznatom ostrvu Santorini.
Za sada nema izveštaja o ljudskim žrtvama.

Nastavak na RTS...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.