Serija zemljotresa na području BiH

Izvor: RTS, 30.Avg.2018, 08:59   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Serija zemljotresa na području BiH

Tri zemljotresa uznemirila su jutros stanovnike Glamoča u BiH, ali i šireg područja BiH i Hrvatske, navode banjalučke "Nezavisne novine". Čitaoci hrvatskog portala "Indeks" iz Dalmacije tvrde da su mislili da će se "sve srušiti". Pojedina mesta u Zagori zbog zemljotresa ostala su bez struje, navodi "Novi list".
Prema podacima Evropsko-mediteranskog seizmološkog centra (EMSC), prvi zemljotres >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << dogodio se u 05.33 i bio je jačine 4,6 jedinica Rihterove skale, a epicentar mu je bio 19 kilometara zapadno od Glamoča u BiH.
Drugi potres s epicentrom 22 kilometra zapadno od Glamoča imao je jačinu od 3,1 jedinicu Rihtera i desio se 12 minuta kasnije, a treći zemljotres od 3,3 Rihtera, s epicentrom 17 kilometara zapadno od Glamoča, zatresao je ovo područje u 05.51, prenose Nezavisne novine
Hrvatski portal Indeks navodi da je hrvatska Seizmološka služba objavila da je potres zabeležen u Bosni i Hercegovini.
Prenose da je potres s epicentrom na tridesetak kilometara istočno od Knina zabeležen u 05.33, a magnituda potresa iznosila je 4,5 jedinica po Rihteru.
Kako javljaju čitaoci portala, potres se osetio u Splitu i Kaštelima.
"Nije prijatno u pet ujutro misliti kako će se sada sve srušiti", napisala je čitateljka portala Indeks
Riječki Novi list preneo je da su pojedina mesta u Zagori zbog zemljotresa ostala bez struje.

Nastavak na RTS...






Povezane vesti

Jak zemljotres u BiH, u Dalmaciji mislili da se "SVE RUŠI"

Izvor: Blic, 30.Avg.2018

Tri zemljotresa uznemirila su jutros stanovnike Glamoča, ali i šireg područja BiH i Hrvatske, navode banjalučke "Nezavisne novine", a čitaoci hrvatskog portala index.hr iz Dalmacije tvrde da su mislili da će se "sve srušiti".

Nastavak na Blic...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.