Izvor: Blic, 23.Jan.2018, 15:04   (ažurirano 02.Apr.2020.)

SNAŽAN ZEMLJOTRES Tresla se Indonezija, ima povređenih

Osam učenika je povređeno, od kojih šestorica teže, a najmanje 130 zgrada je oštećeno u jakom zemljotresu koji je danas pogodio Džakartu.

Zemljotres jačine 6 stepeni po Rihterovoj skali pogodio je ostrvo Javu, saopštio je američki geološki institut, koji je isključio mogućnost da može doći do cunamija, prenela je agencija Rojters.

Potres se dogodio oko 104 kilometra zapadno od grada >> Pročitaj celu vest na sajtu Blic << Sukabumija, na dubini od 44 kilometra, a Džakarta je od epicentra udaljena oko 100 kilometara.Učenici su zadobili povrede kada se školski krov u gradu Čijandžur obrušio, rekao je zvaničnik agencije za vanredne situacije.

Indonezija se nalazi na geološki aktivnom pacifickom vatrenom prstenu i veoma često se događaju potresi u toj zemlji.U cunamiju izazvanom zemljotresom 2004. godine poginulo je 226.000 ljudi iz 13 zemalja, uključujući više od 120.000 žrtava u Indoneziji, podsetila je britanska agencija.

Nastavak na Blic...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.